By Wojmistrz - 22 sie 2018, 18:00
Posty: 6
Rejestracja: 26 maja 2017, 18:59
Posty: 6
Rejestracja: 26 maja 2017, 18:59
- 22 sie 2018, 18:00
#1860686
Uwielbiam słodkie płyny i chcę zrobić najsłodszy jak się da z tego co mam. Może coś robię źle i dacie mi kilka dobrych wskazówek.
Posiadam VG i PG, mogę sobie je mieszać wedle potrzeb. Najcześciej korzystam z bazy 50/50, ale jako że nie używam nikotyny, zastanawiam się, czy PG jest mi do czegokolwiek jeszcze potrzebny, zwłaszcza, że chcę obecnie uzyskać dosłownie galaretowaty żel.
Ze słodzików mam wodny roztwór nasycony erytrytolu 99,25% z 0,75% glikozydami stewiolowymi oraz przygotowany 10% roztwór etylomaltolu (90% PG)
Czasem dodam do tego jakiś "Bavarian Cream" lub inny aromacik, ale dodaję ich w naprawdę niewielkich ilościach, ponieważ i tak zależy mi na mdłej słodkości. Przy okazji, czy to możliwe, że mogą być tak skoncentrowane, że daje się np 2krople na 100ml produktu? Tak mam w ich instrukcji obsługi.
Wracając do słodzików. Niezależnie od ilości, nie mogę uzyskać słodkości jaką potrafią dać firmowe liquidy, ani w smaku ani zapachu. Nie wiem, czy może to problem złego typu słodzików lub zbyt dużego ich skoncentrowania, więc jeśli wiecie jakie powinny być prawidłowe ich ilości to piszcie proszę
Posiadam VG i PG, mogę sobie je mieszać wedle potrzeb. Najcześciej korzystam z bazy 50/50, ale jako że nie używam nikotyny, zastanawiam się, czy PG jest mi do czegokolwiek jeszcze potrzebny, zwłaszcza, że chcę obecnie uzyskać dosłownie galaretowaty żel.
Ze słodzików mam wodny roztwór nasycony erytrytolu 99,25% z 0,75% glikozydami stewiolowymi oraz przygotowany 10% roztwór etylomaltolu (90% PG)
Czasem dodam do tego jakiś "Bavarian Cream" lub inny aromacik, ale dodaję ich w naprawdę niewielkich ilościach, ponieważ i tak zależy mi na mdłej słodkości. Przy okazji, czy to możliwe, że mogą być tak skoncentrowane, że daje się np 2krople na 100ml produktu? Tak mam w ich instrukcji obsługi.
Wracając do słodzików. Niezależnie od ilości, nie mogę uzyskać słodkości jaką potrafią dać firmowe liquidy, ani w smaku ani zapachu. Nie wiem, czy może to problem złego typu słodzików lub zbyt dużego ich skoncentrowania, więc jeśli wiecie jakie powinny być prawidłowe ich ilości to piszcie proszę