Do wszystkiego da się ukręcić grzałkę. Odbudować fabryczną lub wykorzystując bazę rba
Wytapatalkowane
cel3b0rn pisze:A czy do mojego moda da się ukręcić grzałkę? Bo wszystkie jakie widzę w sieci to mają całkiem inną budowę
Deletor pisze:@bulit73 ktoś tą grzałkę musiał wsadzić, koledze udało się wyjąć to jaki problem jest ukręcić i włożyć spowrotem?
Nie jest to co prawda baza RBA ale da się tylko trzeba chcieć i chwilę pomyśleć.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
cel3b0rn pisze:Bilans na dziś, siedem spalonych grzałek, moczyły się od 20 minut do dwóch godzin, startowałem zarówno z 2W jak z 20W, zakrapiałem z góry, z boku, z tyłu. Wszystko na nic.
Ja <font color='red'>[cenzura]</font>.
cel3b0rn pisze: Do tego przy pustym tanku ładnie się ciągnęło, dopiero po zalaniu liquid od razu przepływał przez watę do środka
gourmet pisze:Powtórzę "Muji i wata ogólnie to nie jest materiał do grzałek tego typu."
Krasnal45 pisze:cel3b0rn pisze: Do tego przy pustym tanku ładnie się ciągnęło, dopiero po zalaniu liquid od razu przepływał przez watę do środka
Ciekawe jakieś zjawisko. Mnie, przez ostatnie cztery lata nie udało się tego dokonać...
miron52 pisze:Krasnal45 pisze:cel3b0rn pisze: Do tego przy pustym tanku ładnie się ciągnęło, dopiero po zalaniu liquid od razu przepływał przez watę do środka
Ciekawe jakieś zjawisko. Mnie, przez ostatnie cztery lata nie udało się tego dokonać...
Mnie też się ta sztuka nie udała, dawaj zdjęcia
cel3b0rn pisze:Krasnal45 pisze:Do kręcenia własnych grzałek są parowniki RBA, a nie cudowanie z fabrycznymi.
Nie od razu rzym zbudowano, chociaz nauczylem sie tego i owego
Krasnal45 pisze:Faktycznie. Nauczyłeś się. Jak robić przeciekające grzałki. Szacun, ja do dziś tego nie umiem
gourmet pisze:Zupełnie nie wiem co jeszcze doradzić. Kilkanaście razy przewijałem grzałki tego typu i nigdy nie doświadczyłem tego co Ty. Swoje grzałki kręcę na 3.5 mm średnicy, 10 - 11 zwojów i owijam naprawdę ciasno, pasek bawełny ma ok. 11 cm długości. Na tyle ciasno, że zakraplanie na sucho trwa kilka minut. Działa zawsze, bez siorbania i bez bobra.