By Akam - 28 paź 2015, 10:09
Posty: 150
Rejestracja: 05 lut 2010, 03:55
Posty: 150
Rejestracja: 05 lut 2010, 03:55
- 28 paź 2015, 10:09
#1501478
Raport WHO nie pozostawia złudzeń. Czerwone mięso szkodzi jak papierosy.
Można by się zapytać naszych specjalistów powołujących się na raporty WHO kiedy ograniczą sprzedaż mięsa w związku z istniejącym zagrożeniem. Może trzeba by zezwolić na sprzedaż mięsa w paczkach max 50 g. Zakazać sprzedaży nieletnim, sprzedaży transgranicznej oraz zdalnej. Handel sprzętem typu noże, widelce, patelnie oraz garnki maszynki do mielenia mięsa itp. powinien podlegać kontroli. Pół roku przed wprowadzeniem do obrotu czy to patelni czy to mięska na sprzedającym powinien ciążyć obowiązek zgłoszenia zamiaru sprzedaży i wniesienia odpowiednich opłat.
Można by się zapytać naszych specjalistów powołujących się na raporty WHO kiedy ograniczą sprzedaż mięsa w związku z istniejącym zagrożeniem. Może trzeba by zezwolić na sprzedaż mięsa w paczkach max 50 g. Zakazać sprzedaży nieletnim, sprzedaży transgranicznej oraz zdalnej. Handel sprzętem typu noże, widelce, patelnie oraz garnki maszynki do mielenia mięsa itp. powinien podlegać kontroli. Pół roku przed wprowadzeniem do obrotu czy to patelni czy to mięska na sprzedającym powinien ciążyć obowiązek zgłoszenia zamiaru sprzedaży i wniesienia odpowiednich opłat.