By zarthos - 25 mar 2016, 10:21
Posty: 660
Rejestracja: 01 lut 2011, 09:29
Posty: 660
Rejestracja: 01 lut 2011, 09:29
- 25 mar 2016, 10:21
#1620600
Ktoś dociekliwy pogadał niedawno z przedstawicielami Flavor West na temat dodawania cukrów do swoich aromatów. Firma zbytnio nie wychylała się z tymi informacjami. Trochę kiepsko, jako że są nastawieni głównie na rynek waperski.
Syrop kukurydziany, syrop cukrowy, fruktoza i melasa to cukry- nie sztuczne słodziki jak sukraloza albo stewia. Naturalne cukry skarmelizują się przy 171 stopniach celsjusza, ale przy 176 zaczynają się palić. Te temperatury często osiągamy przy wapowaniu. Kiedy cukry się palą, wydzielają aldehyd octowy - znany związek uzależniający. Teoretyzuje się obecnie na temat jego rakotwórczości. W ciele ludzkim, alkohol metabolizuje do aldehydu octowego, uważa się że zwiększa to ryzyko zachorowania na raka u alkoholików. Nie ma obecnie dowodów wynikających z badań, że cukier spowoduje powstanie aldehydu octowego w chmurce, lub że aldehyd octowy jest rakotwórczy, jest natomiast sporo badań ukazujących korelatywne ryzyko. Używaj tych aromatów na własne ryzyko.
Syrop Kukurydziany:
TPA Caramel Original
TPA DX Caramel Original
TPA Graham Cracker (nie clear)
Syrop Cukrowy (CAS 57-48-7):
FW Acai Berry (20-30%)
FW Banana Nut Bread (1-10%)
FW Banana Split (1-10%)
FW Bananas Foster (15-25%)
FW Biscotti (20-30%)
FW Blackberry Mojito (15-25%)
FW Boom (10-20%)
FW Cinnamon Churro (20-30%)
FW Cloud 9 (10-20%)
FW Coffee (25-35%)
FW Coffee Cream (25-35%)
FW Dragon Fruit (25-35%)
FW Fruity Flakes (10-20%)
FW Goji Berry (20-30%)
FW Green Apple Natural (15-25%)
FW Gummy Bear (20-30%)
FW Hawaiian Limeade (5-10%)
FW Jack Fruit (20-30%)
FW Key Lime Natural (10-20%)
FW Kiwi Natural (20-30%)
FW Lemon Meringue Pie (10-20%)
FW Macadamia Nut (5-15%)
FW Madagascar Vanilla (10-20%)
FW Merlot (15-25%)
FW Mojito (15-25%)
FW Moose Milk (10-20%)
FW Pomberry (10-20%)
FW Pomegranate (10-20%)
FW Prickly Pear (10-20%)
FW Rainbow Lined Gum (15-25%)
FW Rainbow Sherbet (10-20%)
FW Raspberry Natural (1-10%)
FW Red White Blue (20-30%)
FW Rocky Road (25-35%)
FW Star Fruit (20-30%)
FW Sweet Tarts (20-30%)
FW Tiki Roar (10-20%)
FW Tres Leches (10-20%)
FW Tropical Punch (20-30%)
FW Watermelon Natural (10-20%)
FW Yumberry (10-20%)
Fruktoza (Cukier Owocowy, CAS 57-48-7):
FW Cake Batter Dip (10-15%)
FW Coconut Cream Pie (15-25%)
FW Ginger Ale (20-30%)
FW Strawberry Shortcake (10-20%)
FW Yellow Cake (20-30%)
Melasa (CAS 8052-35-5)
FW Dutch Apple Pie (1-5%)
Sukraloza (Splenda, CAS 56038-13-2)
FW Grape Soda (30-40%)
Sól (CAS 7647-14-5)
FW Cookie Butter
Esencja z orzeszków:
Niekoniecznie znaczy że powoduje reakcję alergiczną.
FW Monkey Fart (<1%)
FW Peanut Butter Cup (<1%)
FW Peanut Butter (<1%)
FW Snicker Type (1-10%)
Źródła:
https://www.reddit.com/r/DIY_eJuice/com ... avor_west/
http://juic.org/flavors/concerning-flavors/
Syrop kukurydziany, syrop cukrowy, fruktoza i melasa to cukry- nie sztuczne słodziki jak sukraloza albo stewia. Naturalne cukry skarmelizują się przy 171 stopniach celsjusza, ale przy 176 zaczynają się palić. Te temperatury często osiągamy przy wapowaniu. Kiedy cukry się palą, wydzielają aldehyd octowy - znany związek uzależniający. Teoretyzuje się obecnie na temat jego rakotwórczości. W ciele ludzkim, alkohol metabolizuje do aldehydu octowego, uważa się że zwiększa to ryzyko zachorowania na raka u alkoholików. Nie ma obecnie dowodów wynikających z badań, że cukier spowoduje powstanie aldehydu octowego w chmurce, lub że aldehyd octowy jest rakotwórczy, jest natomiast sporo badań ukazujących korelatywne ryzyko. Używaj tych aromatów na własne ryzyko.
Syrop Kukurydziany:
TPA Caramel Original
TPA DX Caramel Original
TPA Graham Cracker (nie clear)
Syrop Cukrowy (CAS 57-48-7):
FW Acai Berry (20-30%)
FW Banana Nut Bread (1-10%)
FW Banana Split (1-10%)
FW Bananas Foster (15-25%)
FW Biscotti (20-30%)
FW Blackberry Mojito (15-25%)
FW Boom (10-20%)
FW Cinnamon Churro (20-30%)
FW Cloud 9 (10-20%)
FW Coffee (25-35%)
FW Coffee Cream (25-35%)
FW Dragon Fruit (25-35%)
FW Fruity Flakes (10-20%)
FW Goji Berry (20-30%)
FW Green Apple Natural (15-25%)
FW Gummy Bear (20-30%)
FW Hawaiian Limeade (5-10%)
FW Jack Fruit (20-30%)
FW Key Lime Natural (10-20%)
FW Kiwi Natural (20-30%)
FW Lemon Meringue Pie (10-20%)
FW Macadamia Nut (5-15%)
FW Madagascar Vanilla (10-20%)
FW Merlot (15-25%)
FW Mojito (15-25%)
FW Moose Milk (10-20%)
FW Pomberry (10-20%)
FW Pomegranate (10-20%)
FW Prickly Pear (10-20%)
FW Rainbow Lined Gum (15-25%)
FW Rainbow Sherbet (10-20%)
FW Raspberry Natural (1-10%)
FW Red White Blue (20-30%)
FW Rocky Road (25-35%)
FW Star Fruit (20-30%)
FW Sweet Tarts (20-30%)
FW Tiki Roar (10-20%)
FW Tres Leches (10-20%)
FW Tropical Punch (20-30%)
FW Watermelon Natural (10-20%)
FW Yumberry (10-20%)
Fruktoza (Cukier Owocowy, CAS 57-48-7):
FW Cake Batter Dip (10-15%)
FW Coconut Cream Pie (15-25%)
FW Ginger Ale (20-30%)
FW Strawberry Shortcake (10-20%)
FW Yellow Cake (20-30%)
Melasa (CAS 8052-35-5)
FW Dutch Apple Pie (1-5%)
Sukraloza (Splenda, CAS 56038-13-2)
FW Grape Soda (30-40%)
Sól (CAS 7647-14-5)
FW Cookie Butter
Esencja z orzeszków:
Niekoniecznie znaczy że powoduje reakcję alergiczną.
FW Monkey Fart (<1%)
FW Peanut Butter Cup (<1%)
FW Peanut Butter (<1%)
FW Snicker Type (1-10%)
Źródła:
https://www.reddit.com/r/DIY_eJuice/com ... avor_west/
http://juic.org/flavors/concerning-flavors/