Jak będziesz zbyt długo czekał, to zdążą już wypuścić K6 albo i K7

(przy dzisiejszym tempie).
Z moich doświadczeń wynika, że po preorderze cena może spaść 4-5 dolków, ale nie musi. Wersja B może wyjść za kilka dni po wersji A, albo za miesiąc. Cena A może być niższa albo wyższa od B. Itd, itp....

Wielka niewiadoma.
Myślę, że ten parownik jest na tyle popularny, że finalnie doczeka się wielu wersji klonów. Czy czekać, to już musisz zdecydować sam.
Zgadzam się z Thaniellem, że SXK robi na tyle dobre klony, że warto się zastanowić. Kolejne wersje będą prawdopodobnie od nieznanych klonerów (choć to również nie jest regułą). Ja z kolei, w przeciwieństwie do mojego zacnego kolegi, bym kupił
Mówimy prawdopodobnie o ewentualnej różnicy rzędu kilku dolarów. Jeśli bym się wstrzymał, to tylko i wyłącznie w oczekiwaniu na opinie tych, do których parowniki już dotarły, a nie ze względu na cenę. Czytaj opinie o danym sprzęcie na forum Fasttecha, czasem warto.
Na przykładzie K3 Mini - przeczekałem 3 miechy, po to żeby finalnie zapłacić 4$ mniej

Nie dlatego, żeby sprawdzić czy cena spadnie, tylko dlatego, że miałem co testować i nie byłem "na kupnie" tego parownika na 100%.
Po prostu nie byłem przekonany czy go chcę. Gdyby natomiast wyszedł Nautilus V2 z bazą RBA, to nie ma takich $$$ które by mnie zatrzymały