@ziggyx23Używam zwykłej Belli z apteki, bawełna 100%. Może wreszcie kupię Bocoton to porównam ale jakoś nie mogę się zebrać bo po wygotowaniu Belli nie mam żadnego posmaku a w niewygotowanej ten posmak jest tylko na początku i w dodatku bardzo fajny.
Microcoile mam we wszystkich parownikach i w ogóle nie chcę słyszeć o zwykłych. W Dreamie używam Kanthal A1 0,3mm, 10 zwojów na średnicy 1,7mm, daje to rezystancję 1,6-1,7 ohma.
Grzałka w poziomie przekręcona o 45 stopni w stosunku do pinów mocujących, pionowo 2mm nad otworem powietrznym, wata luźno wetknięta bez zwijania i nie wchodząca w otwory doprowadzające liquid.
W jednym Dreamie mam takie cudo na którym poszło już 120ml liquidu i dalej działa i smak jest w porządku (wata oczywiście wymieniana
), w drugim zrobiłem w tym czasie 6 grzałek i ciągle coś nie tak więc sam przepis to mało. Trzeba go samemu dopracować.
To czego jestem pewien to, że grzałkę trzeba dobrze naciągnąć, ja mocuję ją pinami tak żeby leżała na otworze powietrznym i naciągam do tych 2mm w górę już po dociśnięciu pinów.
Co do "przeciągu" to na początku też mnie wściekał i przysłaniałem otwór powietrzny, wtykałem mesh itp, później przestało mi to przeszkadzać a ostatnio rozwiercałem trochę boczny otwór więc to kwestia przyzwyczajenia, nie warto robić trwałych modyfikacji.
A jako zatyczki a'la Amix do napełniania używam pipety pasteura, też idealnie wchodzi w komin przy zakręcaniu.