EPF
Mechaniczne i z elektroniką
Awatar użytkownika
By ramti
#1201637
reed pisze:
ramti pisze:Reed a teleskopowa rurka? Bo widziałem ze haze robił testu na takiej na płaskich efestach?


Ale co zmieni w tej kwestii teleszkop?
Pin plus elektroniki, jest lekko poniżej płytki, w takim wcięciu jakby i płaskopinowe ogniwa nie dotykają go. Dlatego musi być wypukły.

Tak to wygląda poglądowo:

Obrazek


No i o to mi chodziło dlatego pytałem czy pin + w oku jest wklęsły bo nie wiedziałem. Dzięki reed to wszystko wyjaśnia, trzeba będzie kupić batki z cyckiem ;-)
Awatar użytkownika
By Gwido67
#1222206
SN # 00880 welcome on board *CZAJNICZEK* :twisted:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Jak to mówią w "mojej" wsi - zobaczym :mrgreen:

PS2. O tyle zajęło mi "rozkminienie" interfejsu użytkownika - przejrzysty, łatwo konfigurowalny, naprawdę dla ludzi *CZAJNICZEK*
Jedyne co mogłem podłączyć (jestem w pracy) to Spheroida (1,1 Oma), zdjęty z Nemesis, ustawione 13,5W, bucha pięknie *CZAJNICZEK*
Na zupełnie, zupełnie pierwszy ogląd, próbę i wrażenia - jestem bardzo zadowolony. A Hot start robi istotnie dobrą robotę.
Dzięki *CZAJNICZEK*
By BobbyEverlast
#1234467
Witam The Eye-vaperów.
Dyskusja się chyba skończyła bo Oko jest już trochę na rynku ale ja odkupiłem (wygląda i działa jak nowe) Oczko z drugiej ręki i otrzymałem je wczoraj.
W związku z tym, że obejrzałem je sobie dokładnie, nasunęło mi się takie pytanie: czy aku spadające przypadkiem w kubku na elektronikę Oka, nie uszkodzi jej?? Jakoś to tak bardzo delikatnie wygląda i obchodzę się z tym bardziej ostrożnie niż z jajkiem...
I druga sprawa: aku bez wystającego pinu + całkowicie odpadają? Tak to na oko w Oku wygląda... :)
Wiem, że to może naiwne o co pytam ale wcześniej nie miałem TAKIEGO SPRZĘTU nawet w ręku a teraz jestem posiadaczem Oczka o numerze 00036 i chyba bardzo je polubię bo jest moc i potęga. ;)

Pytanie drugie nieaktualne - zerknąłem na posty powyżej...hihihi... :)
Awatar użytkownika
By seiken
#1234471
Nic nie uszkodzi , elektronika jest mocno osadzona , wkładasz w tubkę i po prostu dokrecasz kapsel
Awatar użytkownika
By LICHU
#1269559
sputnik pisze:Eee no,,, taki prezent to misie bardzo *GOOD*
Gratulacje :beer:


A dziękuję nigdy więcej klonów :P
Awatar użytkownika
By SzamanDM
#1269699
Świetny zestaw. :)
Ja też dziś o suchym pysku.
Awatar użytkownika
By LICHU
#1360701
Ma ktoś foto jak wyglądają pierścionki fioletowe na ŁOKU i TGT
By wojkra4900
#1385508
Witam serdecznie. Pojawia mi się często EPC- błąd sterowania mocą, tym samym OKO zablokowane
po 10min wszystko wraca do normy. Pytanie co zrobić. Pozdrawiam
By wojkra4900
#1388674
Witam. Znowu problem, przy starcie zapala się EAO, wymieniałem już 5 parowników i akumulatory
dalej jest to samo. Poproszę o pomoc. Pozdrawiam
By wojkra4900
#1388741
Każdy atomizer który wymieniałem jest cały czas używany, i ten z Oka też do wczoraj. A dzisiaj
na każdym zero. Grzałki 1,2 na innym sprzęcie jest OK.

-- [scalono] 25 maja 2015, 20:00 --

Jacku wszystko mam ustawione zgodnie z instrukcją. W sumie 6 sprawnych parowników wyczyszczone
zwarcia brak jadę od 12 do 15 W. Rok miałem spokój i teraz problem.

-- [scalono] 25 maja 2015, 20:02 --

Oko mi nie spadło używam go tylko do kołyski żeby lepiej usypiać
Awatar użytkownika
By Haze
#1389046
wojkra4900 pisze:Witam. Znowu problem, przy starcie zapala się EAO, wymieniałem już 5 parowników i akumulatory
dalej jest to samo. Poproszę o pomoc. Pozdrawiam

A jak głęboko te parowniki "wchodzą" w Oko? Nie zostaje szczelina? Wkręcają się do końca?
Masz chociaż jakiś jeden, który odpala na Oku?
Bo jeśli WSZYSTKIE nie działają to cudów nie ma - coś nie tak z modem... Skoro elektronika działa to może coś nie tak z pinem plus w głowicy??
By wojkra4900
#1389381
Masz rację, wina plusa w głowicy odsyłam do Jacka, coś poradzi. Dziękuję nie wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam Wojtek
Awatar użytkownika
By smialekcz
#1469528
*ZZZZ* ale nuda w tym temacie...
mam to oczko (fakt, że z drugiej ręki) i nic (nie dzieje się ;-) )
By mikepolak
#1478379
Mam pytanie. Czy działa Wam oko z akumulatorami z płaskim pinem?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
By Riccardo
#1478398
A mi nie działa z płaskimi.
Awatar użytkownika
By lpwk
#1478421
Mam jeden akumulatorek NCR18650B 3400 mAh (Panasonic), oczywiście z płaskim pinem plus i bez problemów.
Pozostałe mam z wystającym pinem.
By mikepolak
#1478462
Moj jest oryginalny i ani AWT, ani efesty, ani Panasonici, ani LG :(


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
By smialekcz
#1478468
podłóż mały magnesik
Awatar użytkownika
By Riccardo
#1478517
smialekcz pisze:podłóż mały magnesik

Ale na pin baterii. Podkładanie od spodu nic nie da, taka konstrukcja Oka już jest.
Awatar użytkownika
By nester
#1478531
Oko przecież ma mechaniczne zabezpieczenie przed odwrotnym zapakowaniem akumulatora, akusy z płaskim pinem nie sięgną do styku...
Awatar użytkownika
By smialekcz
#1478539
Riccardo pisze:
smialekcz pisze:podłóż mały magnesik

Ale na pin baterii. Podkładanie od spodu nic nie da, taka konstrukcja Oka już jest.

Tak, właśnie o to mi chodziło - magnesik na pin "+". Sam używam "płaskich" akusów i tak robię :-)
By mikepolak
#1478550
smialekcz pisze:podłóż mały magnesik


Dzięki, działa!

Plusik leci :)
Awatar użytkownika
By krzychu44k
#1866277
Pewnie należy mi się złota łopata :lol: za odkopanie tematu The Eye Taifun..Otóż że tak powiem,otrzymałem "Oko"w prezencie od kolegi Piotra(zacnego gościa)znanego przez spore grono forumowiczów!jednak bez jego zgody nie ujawnię nic więcej.I tu mam pytanie do kolegów/koleżanek którzy używali lub nadal używają The Eye.Rurka jest w b.d.stanie wizualnym i pewnie technicznym,wszysto można ustawić,wszystkie opcje się wyświetlają .Moje pytanie,czy na czajnikach(klonach)K5,Hussar,TGT3 rurka śmigała czy jest wybredna i potrzebuje oryginalnego parownika,obojętnie jakiej firmy?W moim przypadku na w/w czajnikach wyświetla EPC (error power control)a wapuje na 14-17 W ok.1.3 oma.Akus z cyckiem, 18650-2000 mAh.Wszystkie klonidła które mam,śmigają bez problemu na zasilaniach różnych producentów,ale wszyscy to pewnie wiedzą :wink:
Na naszym forum nie znalazłem za wiele info związanych z The Eye.
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1866278
Aż na tyle, Oko nie jest inteligentne żeby rozróżniało oryginały od klonów :mrgreen: Coś tam jednak musi być nie tak z elektroniką. Co? trudno powiedzieć. Miałem go bardzo krótko i nie miałem z nim problemów, więc trudno mi powiedzieć kiedy i jakie komunikaty pokazuje i co one oznaczają. Może odezwie się ktoś kto miał z nim dłuższą styczność, chociaż...... sam widzisz, stara gwardia się wykrusza.
Spróbuj uderzyć na PW do @szoferek
Awatar użytkownika
By krzychu44k
#1866282
Dzięki Krasnal.Być może coś z tej inteligencji ma,wkręciłem kilka chwil temu Nautilusa Mini,którego używa kobitka i o dziwo zaskoczył na chwilę..aby zaraz zdechnąć :lol: czyli coś zaskoczyło!Kolega od którego dostałem rurkę,napomniał że jak sięga pamięcią to Oko było wyczulone na klony!!
Awatar użytkownika
By skrzypekq4
#1866286
krzychu44k pisze:Kolega od którego dostałem rurkę,napomniał że jak sięga pamięcią to Oko było wyczulone na klony!!


serio? :lol:
sprawdz najpierw polaczenie parownik-zasilanie(OKO), czy tam nie ma jakiegos problemu z glowica/pinem w zasilaniu. moze po wkreceniu parownika robi sie jakas zwora na pinie + i stad takie problemy. Jesli tu bedzie OK, to problem z elektronika niewykluczony. Dla pewnosci przeczysc gwinty: 510 pod parownik, polaczenia rurek i dolnego kapsla, moze wydawac sie glupie, ale tak mialem w PV. Przez syf pod gwintem brakuje pradu, zarowno w mechanikach, jak i elektronikach ma to wplyw na ich dzialanie.
Awatar użytkownika
By krzychu44k
#1866288
Krasnal45 pisze:Bzdura. Używałem z nim Kajtki i TGT. Klony.

W takim razie poczekam,może jeszcze ktoś się odezwie w tej sprawie.Tak się złożyło,że zostałem z klonami które mi podchadzą jak nic innego :lol: *CZAJNICZEK*
Awatar użytkownika
By krzychu44k
#1866294
skrzypekq4 pisze:
krzychu44k pisze:Kolega od którego dostałem rurkę,napomniał że jak sięga pamięcią to Oko było wyczulone na klony!!


serio? :lol:
sprawdz najpierw polaczenie parownik-zasilanie(OKO), czy tam nie ma jakiegos problemu z glowica/pinem w zasilaniu. moze po wkreceniu parownika robi sie jakas zwora na pinie + i stad takie problemy. Jesli tu bedzie OK, to problem z elektronika niewykluczony. Dla pewnosci przeczysc gwinty: 510 pod parownik, polaczenia rurek i dolnego kapsla, moze wydawac sie glupie, ale tak mialem w PV. Przez syf pod gwintem brakuje pradu, zarowno w mechanikach, jak i elektronikach ma to wplyw na ich dzialanie.


Połączenia 510/konektor wyczyszczone były od pierwszego strzału,więc to odpada.Pozostało wypucować gwinty na połączeniach w rurce i kapsel akusa.Dziwne że na chwilę zaskoczył z parowniczkiem Aspire nautilus mini!!czyli oryginałem:)
Awatar użytkownika
By skrzypekq4
#1866315
skoro wyczysciles, to sprawdz jeszcze(pisalem powyzej) pin w gwincie 510, czy nie robi zwory, czy nie jest uszkodzony izolator?
Awatar użytkownika
By krzychu44k
#1866326
Podrzucę Oko do komputerowca i sprawdzi co w jego mocy.
Awatar użytkownika
By szoferek
#1866601
Stare dzieje. Nie pamiętam już za bardzo. Coś mi się nie chce wierzyć żeby Oko umiało stwierdzić czy to klon czy oryginał. Akurat jestem tak ześwirowany, że bardzo mało w swojej karierze używałem klonów.
Komunikat "Battery too cold"

nie chce się ładować. Gdy podpinam ładowarkę wyświ[…]

Szkiełko smok stick x8

Siema, zbiło mi się szkiełko w smoku stick x8, jak[…]

Błąd trybu auto Voopoo vinci

Witam Posiadam vinci od 2 tygodni i po tym czasie […]

eGo AIO

Dotarł do mnie dzisiaj, więc napisze dwa słowa po […]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.