EPF
Awatar użytkownika
By fredek
#481899
Sprawdź dokładnie ładowarkę, możliwe że mosfet się usmażył, taki czarny element o wymiarach 1,5 mm na 2 mm z 3 nóżkami. Obejrzyj go dokładnie czy nie ma śladów zwęglenia i czy się nie grzeje. Dobrze byłoby też sprawdzić tą rozładowaną baterię w innej ładowarce.
Awatar użytkownika
By speedmaster1988
#481907
Dzięki Fredek za rady... Rozładowałem troche teraz tą pełną baterie i podłączyłem... Sygnalizuje prawidłowo ładowanie, więc chyba to będzie jednak wina baterii... (Btw. płytka wewnątrz ładowarki jak nówka fabryczna sztuka... żadnych skaz)
Awatar użytkownika
By bart0sz
#594961
RaVaU pisze: Po przykręcaniu batki do ładowarki zauważyłem ,że po dokręceniu na full gwint z baterią obkręcają się wokół własnej osi, kabelki w ładowarce również się obkręcają, a to że nie są za długie po pewnym czasie się zrywają i trzeba lutowac.

Niestety dzisiaj mnie to spotkało... A że lutownicy brak to mam mały problem... Jest może jakiś klej do takich rzeczy co by zastąpić lutownicę/ Czy taka opcja nie wchodzi w gre/
Awatar użytkownika
By Goldi
#595011
bart0sz pisze:
RaVaU pisze: Po przykręcaniu batki do ładowarki zauważyłem ,że po dokręceniu na full gwint z baterią obkręcają się wokół własnej osi, kabelki w ładowarce również się obkręcają, a to że nie są za długie po pewnym czasie się zrywają i trzeba lutowac.

Niestety dzisiaj mnie to spotkało... A że lutownicy brak to mam mały problem... Jest może jakiś klej do takich rzeczy co by zastąpić lutownicę/ Czy taka opcja nie wchodzi w gre/

Nie wchodzi w grę. :wink:
Urodziny !!!

"Zobacz no, zobacz no, czyje, czyje urodziny[…]

111 dni

Dzisiaj mija 111 dni bez smroda, :piwo :drinkb […]

Dziś 200 dni za mną.

Po części to dzięki Wam i temu Forum, dziś mija mó[…]

E-palę już 1200 dni !!!

A mi wczoraj stuknęło 1200 dni bez śmierdziela!![…]