By rozer - 26 kwie 2018, 16:52
Posty: 84
Rejestracja: 07 wrz 2015, 03:04
Posty: 84
Rejestracja: 07 wrz 2015, 03:04
- 26 kwie 2018, 16:52
#1847251
Witam
Tydzień temu nabyłem ten rta.
Pierwszy setup ukręciłem z cateripillara, jednak czas pracy grzałki był tragiczny (za to smak super, jednak prawie "nie czułem" nikotyny).
Potem ukręciłem kilka parellek, po których towarzyszyła mi susza. Winowajcą okazały się zbyt wysokie i szerokie grzałki.
O ile ten problem wyeliminowałem, o tyle ciągle towarzyszy mi wyciek przy napełnianiu.
Do zalewania zamykam ah, jednak po nalaniu i zakręceniu góry, potrafi uciec nawet pół baniaka przez ah po jego otworzeniu.
Już sam nie wiem w czym leży problem.
Nośnik to fiber freak cotton blend no. 2, wata nie zbyt mocno jest zbita.
Grzałka to kanthal A1 24GA, 5 zwojów, oporność 0,14 ohma w dualu.
Moc 45W.
I moje drugie pytanie :
Jaki jest najlepszy drut pod smak ?
Wiem, że claptony i pochodne sprawdzają si wyśmienicie, ale czas rozgrzewania i stygnięcia to porażka.
Czy jest coś co lepiej oddaje wrażenia smakowe od prostego drutu, ale jednocześnie nie nagrzewa się przy tym dłużej ?
Interesuję mnie konkretnie coś oparte o kanthal A1.
Pozdrawiam
Tydzień temu nabyłem ten rta.
Pierwszy setup ukręciłem z cateripillara, jednak czas pracy grzałki był tragiczny (za to smak super, jednak prawie "nie czułem" nikotyny).
Potem ukręciłem kilka parellek, po których towarzyszyła mi susza. Winowajcą okazały się zbyt wysokie i szerokie grzałki.
O ile ten problem wyeliminowałem, o tyle ciągle towarzyszy mi wyciek przy napełnianiu.
Do zalewania zamykam ah, jednak po nalaniu i zakręceniu góry, potrafi uciec nawet pół baniaka przez ah po jego otworzeniu.
Już sam nie wiem w czym leży problem.
Nośnik to fiber freak cotton blend no. 2, wata nie zbyt mocno jest zbita.
Grzałka to kanthal A1 24GA, 5 zwojów, oporność 0,14 ohma w dualu.
Moc 45W.
I moje drugie pytanie :
Jaki jest najlepszy drut pod smak ?
Wiem, że claptony i pochodne sprawdzają si wyśmienicie, ale czas rozgrzewania i stygnięcia to porażka.
Czy jest coś co lepiej oddaje wrażenia smakowe od prostego drutu, ale jednocześnie nie nagrzewa się przy tym dłużej ?
Interesuję mnie konkretnie coś oparte o kanthal A1.
Pozdrawiam