EPF
Shake and Vape - płyny do zmieszania z bazą nikotynową lub bez nikotyny.
Awatar użytkownika
By Xiamea
Obrazek
Elite Lab nie trzeba nikomu przedstawiać. Gościliśmy tu już poprzednie serie płynów tego producenta. Znane głównie z mocno owocowych, chłodnych i cytrusowych płynów, ale nie tylko. Zatrzymajmy się przy nich na dłużej.
Co na grzale? To seria ośmiu płynów w formie longfilli. Jest to 6ml koncentratu do rozmieszania na 60ml. Już na wstępie ogromnym plusem są przezroczyste butelki, co ułatwia uzupełnienie ich bazami, ale przejdźmy do smaków.
Obrazek
Cytrynki les…
Intrygująca nazwa, która skrywa w sobie cytrynę w połączeniu z limonką i lekkim chłodem. W zapachu po prostu czuć cytrusy. Natomiast w smaku idealnie czuć nuty użytych przez producenta owoców. Przy wdechu zdecydowanie dominuje słodki, ale nie za słodki aromat limonki. Przy wydechu naturalną i kwaśną cytrynę. To w połączeniu z delikatnym mrozem stanowi mieszankę idealną na upalne dni.
Obrazek
Mango Crush
Czyli mango, limetka i dużo więcej mrozu. Zapach przywodzi na myśl lemoniadę, ale w smaku wyraźnie pierwsze nuty gra mango. Co ważne, nie jest przesłodzone. Jest świetnie wyważone, co nie umniejsza wcale limetce. Ona gra tutaj dopełnienie i razem tworzą słodko-kwaśną, dość chłodną kompozycję. Świetny smak, gdy potrzeba orzeźwienia.
Obrazek
Winobułka
Aj, nie ma tu wina, ale jest za to winogrono z miętą! Prosto i na temat. W zapachu czuć słodziutkie, dojrzałe winogrono. Natomiast w smaku pojawia się delikatnie słodkie, ale intensywne. Gdybym miała zgadywać postawiłabym na dojrzałe, ciemne winogrono. Ten owoc w zestawieniu z miętą zawsze robi dobrą robotę, a zwłaszcza gdy intensywność mięty jest odpowiednio dobrana tak jak tutaj.
Obrazek
Fresh Maker
Słodka mięta, która w zapachu odzwierciedla gumę spearmint. W smaku jest delikatnie chłodna, odświeżająca i lekka. Dla osób lubiąch łagodny chłod i słodkość ten longfill może okazać się strzałem w dziesiątkę. Smakiem przypomina Xtreme Longfill Orbit Millions.

Podsumowanie
Cztery wyżej wymienione smaki serii „Co na grzale?” zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie, zwłaszcza pod względem poziomu słodkości. Longfille 6ml bez problemu intensywnością smaku dorównają innym markom, które oferują większą ilość koncentratu. Wyraźne, chłodne smaki, niekiedy kwaskowe kompozycje smakowe bez trudu mogą stać się Twoimi daily płynami.

Wyżej opisane wrażenia są moimi opiniami. Pamiętajcie, że Wasze mogą się różnić.
Zapadnięty pin w Oxvie Xlim Pro

Siema, zacząłem mieć problemy z Oxvą Xlim Pro od […]

S-(-)-Nikotyna [54-11-5] co to ?

Fizyka, elektronika, IT, mechanika.... z tym daję […]

Witajcie. Bardzo dawno mnie tu nie było, spowodowa[…]

Który akumulator wybrać?

Chcę kupić akumulatory 21700 do epapierosa. Zależy[…]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.