Thaniell pisze:Dla zainteresowanych, w państwie oryginału pojawił się pierwszy podrób
Qński pisze:@ Thaniell
To ja poczekam aż będą na FT za 20-30$
Ron pisze:Jeden podstawowy bubel w tym klonie to komin, który do górnego capa nie jest wkręcany lecz jest na wcisk![]()
Ron pisze:Atomek pali fajnie, dobrze oddaje smak ale w porównaniu do mojego wzorca jakim jest Kayfun Lite przegrywa.
Za mały przepływ powietrza, nieciekawy sposób napełniania, za dużo przypadkowości przy setupie, no i te gabaryty.
Niby wydane tylko 65 złotych ale co z tego jak i tak sięgać będę po KL....... i Tridenta.
adamk9 pisze:...........Poza tym mam odczucie, że K Lite jest mniej skomplikowany a co za tym idzie bardziej przewidywalny.
Michaj pisze:Ron pisze:Jeden podstawowy bubel w tym klonie to komin, który do górnego capa nie jest wkręcany lecz jest na wcisk![]()
a jak jest w oryginale?
kowjack pisze:Witam.adamk9 pisze:...........Poza tym mam odczucie, że K Lite jest mniej skomplikowany a co za tym idzie bardziej przewidywalny.
Bledne wnioski kolego wysunałes , jesli mialbym powiedziec gdzie sie robi latwiej grzalke czy do kayfuna czy do TGT to nie jestem wstanie wskazac. Robi sie inaczej i na inne rzeczy trzeba zawocic uwage , ale gdzie latwiej
![]()
![]()
Pozdrawiam
laguna pisze:dziwne, że o tym nie informuje ktoś inny
Thaniell pisze:laguna pisze:dziwne, że o tym nie informuje ktoś inny
Znaczy kto ? przecież to klon
Julia pisze:A co z tym kominem na wcisk? Podobno utrudniał tankowanie.
gonzolak pisze:OSTRZEGAM przed tym klonem. Jest recenzja w sieci tego wynalazku i niewiem ktora Wy wersje macie ale jedna (z FT) ma chromowana baze a pod spodem mosiądz co wiadomo jakie moze miec skutki zdrowotne po wdychaniu liquidu ktory ma kontakt bezposrednio z tym metalem. Nie jest warta funta klakow. Jak ktos nie szanuje swojego zdrowia to mozna smialo tego uzywac. FT podobno wraca pieniadze i wysyla nowe egzemplarze juz z SS baza. TAKZE JESZCZE RAZ UWAGA na tego syfa.
Sprawdzic mozna latwo bo ten chrom schodzi po przejechaniu srubokretem. Jak ktos zainteresowany to podesle filmik na YT do recki.
nok pisze:Bully Next Gen to też chromowany mosiądz i swego czasu wiele osób używało go i nie narzekali.
Thaniell używa mosiężnego NanoKit'a do Kajtka od robcie2.
Więc chyba aż takich opłakanych skutków zdrowotnych nie ma jak ludzie używają, nie znam się na tym więc się nie wypowiadam, podałem tylko przykłady.
gonzolak pisze:OSTRZEGAM przed tym klonem. Jest recenzja w sieci tego wynalazku i niewiem ktora Wy wersje macie ale jedna (z FT) ma chromowana baze a pod spodem mosiądz co wiadomo jakie moze miec skutki zdrowotne po wdychaniu liquidu ktory ma kontakt bezposrednio z tym metalem. Nie jest warta funta klakow. Jak ktos nie szanuje swojego zdrowia to mozna smialo tego uzywac. FT podobno wraca pieniadze i wysyla nowe egzemplarze juz z SS baza. TAKZE JESZCZE RAZ UWAGA na tego syfa.
Sprawdzic mozna latwo bo ten chrom schodzi po przejechaniu srubokretem. Jak ktos zainteresowany to podesle filmik na YT do recki.
sliwa404 pisze:Przyszedł i do mnie klon, dla kolegi zamowilem. Ja mam oryginał. Różnice? Na pewno jakość materiałów i spasowanie. Do tego dochodzi trochę grubsza czcionka. No i te pierścienie z radełkowaniem mają jakby grubszy splot. Są rzadsze. Oring trzymający komin z logiem jest mniejszy i lekko się przesuwa. Z pinami też jest problem bo pin w gwincie 510 jest źle zrobiony względem pinu do montażu grzalki. Ogólnie nie jest źle za taka kasę, ale bez porównania z oryginałem.
Cześć wszystkim! Moje pytanie jest w tytule. Potrz[…]