EPF
Dział o bazach (PG/VG), shotach i solach.
By dezoo
Hej

Od ziomka dostałem kilkumiesięczną zmieszaną bazę z gliceryny i glikolu firmy Nuvio. Twierdzi, że dał 50/50. Była w porządku.
Napełniałem nią longfille Dark Line 6/60ml gruszka. Kiedy się skończyła zakupiłem sobie po litrze składników z tej firmy,
zmieszałem 50/50 i mam taki problem, że grzałka w Ursa Nano 2 nie nagrzewa się zbytnio przy paleniu, jest letnia.
Po zmieszaniu z 6ml longfilla wychodzi mniej więcej mikstura 55% PG i 45% VG, bo sam longfill 6ml zakładam jest na zrobiony na PG.

Nie jestem jakiś wymagający co do pary, bardziej chodzi mi o smak, ze względu na to, że doświadczenie moje jest nikłe chciałbym
dowiedzieć się jakie proporcje PG/VG powinienem zastosować, żeby było ok, tzn. celuję w podobny efekt jak przy gotowym kupnym liquidzie Dark Line, który w sumie mi odpowiada.
Jakie tam fabrycznie dają proporcje? Po dodaniu trochę większej ilości PG do mojej bazy 50/50, grzałka się zaczęła nagrzewać normalnie.
Widzę, że tu sporo ludzi daje tylko 30% VG.

Przy okazji pytanie - jak długo musi leżakować świeżo zmieszana sama baza?
Jaki jest czas minimum dla leżakowania longfilla zmieszanego z bazą, tak żeby w wapowaniu liquid dobrze smakował?
Black note prelude

Witam. Mam za soba ponad 20 lat palenia goldow , m[…]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.