By biwes - 31 gru 2023, 00:44
- 31 gru 2023, 00:44
Hej. Potrzebuje pomocy. Byłem użytkownikiem Draga X. Obecnie zakupiłem Drag H80S. Zadowolony byłem z poprzedniego Draga, służył mi ponad 3 lata. Kilka lat temu spokojnie na jednym ładowaniu paliło się cały dzień gdzie tych buchów sciagałem ponad 400 i bateria trzymała. Zawsze podłączałem na noc do ładowania. Ostatnio zaczął mi jednak zżerać zdecydowanie więcej baterii i liquidu w związku z czym zdecydowałem się na zmianę. W sklepie w którym się zaopatruje powiedziano mi że podobno produkują teraz znacznie słabsze akumulatory do tego, że już nie trzymają jak kiedyś. Problem jednak nie ustąpił. Świeżo odpieczętowany Drag h80S, pierwszy dzień palenia i 158 buchów i 100% baterii zeżarło. Bateria z tego co mi powiedziano w sklepie to używam obecnie LG ( takie brązowe HG2 3000mAh 3.7V). 158 buchów to nawet na poł dnia mi nie wystarczy, szlag mnie trafia... a to kolejna już chyba 4 testowana bateria w ostatnim czasie. 3 były testowane na tym starym Dragu, dlatego kupiłem nowego bo myślałem, że to wina sprzętu.. Testowałem 3 te LG i jedną jakąś zieloną nie wiem jakiej firmy była. Wszystkie zwracałem z reklamacją. DLatego chciałem wiedzieć jak to u was z tymi bateriami, ile buchow sciagacie na jednym ładowaniu? Co do grzałek to na starym dragu używałem tych co mają 0,45 Ohma, jakieś takie standardowe co chyba najbardziej popularne. W tym nowym Dragu mam grzałkę co była w zestawie ma 0,15 Ohma. Proszę pomóżcie, co mam robić bo po 18 latach udało mi się dzięki e papierosom rzucić fajki. Teraz po około 5 latach wapowania mam straszny kryzys, bo mnie ten sprzęt tak frustruje, codziennie muszę brać kilka baterii ze sobą, zawsze jedna się ładuje w domu, druga w pracy a trzecia jest używana... Masakra jakaś...