EPF
Masz problem techniczny lub odkryłeś ciekawe rozwiązania? Podziel się z innymi!
Awatar użytkownika
By Vause
#1923227
Hej,
Zamówiłam świadomie klona Kylina M Pro, tak na spróbę czy ta duża pojemność aż tak ułatwi mi życie jak myślę.
No i pojawił się problem, po zamontowaniu samej grzałki meshowej, mod pokazuje znany komunikat "no atomizer". Od bardzo długiego czasu używam Profile RDA, więc raczej nie jest to kwestia złego montażu drutu, gdyż w tym przypadku nie ma z tym większej filozofii. Próbowałam na kilku drutach tak dla pewności, ale bez powodzenia.
Zastanawiam się jak się do tego wziąć od strony technicznej, żeby zaczęło to działać. Wydaje mi się, że pin wystaje na odpowiednią długość, ale podsyłam zdjęcie, może mi się to tylko wydaje.
Obrazek
Dodatkowo cała baza do montażu kręci się w nieskończoność, nie miałam wcześniej takiego problemu z żadnym parownikiem RDA/RTA. Cóż jeszcze mogę zrobić, żeby spróbować to uratować?
EDIT: okej, sam pin wydaje się w porządku, przy jednoczesnym trzymaniu samej bazy do budowy grzałki łapie ona łączność z modem, natomiast nie można jej na stałe docisnąć, widocznie brakuje 0,5mm.
Awatar użytkownika
By Pesio
#1923233
A może on za bardzo jest wykręcony i nie styka uchwytem siatki? Dla mnie on wystaje dobre 0.5mm za dużo. Nie wiem jak jest w PRO i w klonie. Ale np w Crius Plus po skręceniu decka trzeba było dosyć dobrze dokręcić pin, bo było to samo co opisujesz. W zwykłym oryginalnym Kylinie pin chyba w ogóle się nie wykręca, a ten u Ciebie wygląda jakby był wykręcony tak z dwa obroty.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
By Vause
#1923234
Właściwie nie spojrzałam na to w ten sposób. Tak na pierwszy rzut oka myślałam, że to bardziej w drugą stronę - pin nie dosięga do pinu moda.
Ma to sens, przy okazji spaliłam sobie palce, ale po przyciśnięciu samego buildecku mod go łapie, więc może faktycznie pin nie dosięga. Pytanie tylko czy jest jakiś bezpieczny sposób, żeby go delikatnie wcisnąć, bo idzie to opornie, a nie chciałabym roztrzaskać całej konstrukcji.
Awatar użytkownika
By Pesio
#1923235
Cholera wie jak to jest poskładane, ale to jedna z hipotez. Bardziej wygląda mi to na całość, czyli pin jest chyba nierozbieralny i tu raczej trzeba chyba wykluczyć to o czym pisałem wcześniej. Inne parowniki na tym boxie chodzą ok? Chyba że masz inne jeszcze zasilanie, żeby go sprawdzić. Teraz doczytałem, że przyczyną może być to że baza się nie dokręca. Czyli bardziej masa niż pin może nie przewodzić. Oporność może pokazywać i połączenie, a pod obciążeniem już nie puszcza prądu.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Cześć Wam. :bry Rozpoczął się kolejny okres r[…]

Blotto RTA Single Coil, można powiedzieć, że nares[…]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.