Ten kształt mieści DNA, łyka go wręcz.
Odłupek powstał z chęci jak najszybszego uzbrojenia proto, projekt przewiduje mniejsze "fi" przycisku, a 14mm akurat mi wyszły, kamień sam uważam za poroniony pomysł, ale drewno z założenia będzie głównym materiałem. Ciężkie do obróbki? Naście lat doświadczenia w tej kwestii (od renowacji ikrustacji na antykach po prace przy scenografiach Opery Bałtyckiej i Teatru wybrzeże) dają mi pewne wyobrażenie, co tu będzie do poprawek i na co uważać. Największym błędem projektowym jaki zrobiłem na chwilę obecną to umijescowienie konektora, musiałem ciąć styk oczkowy i nakrętkę, żeby wpasować go. Do przesunięcia o 3mm w stronę kciuka.
Rodzaje wyposażenia w planach są na ten konkretny projekt, lekko obawiam się o PWM, bo nie chcę robić PWMów lutowanych "w powietrzu" tylko znaleźć/zaprojektować płytkę do druku i wyposażenia (optymalnie byłoby znaleźć wykonawcę modułów).
Z SX-em się nie nastawiam na razie, teroetycznie pasuje w szynie jednej batki, w tym momencie przedłużając koszyk drugiej mógłbym go zasilić 2x18500 ("kieszeń") ma 105x38x20mm, wykorzystując płasczyznę aktualnego guzika na dwa MS sterujące układem i montująć "fire" pod palcem wskazującym (podobnie planuję PWM z potencjometrem pod kciuk i fire pod palec wskazujący)
Kształt, owszem, troszkę oklepany, ale nie celowałem w "ultramegaojaCiękręceoryginalność" z tym projektem, a w kształ dobrze leżący w dłoni, dobrze się kojarzący i wygodny. A przy okazji nie wyrywający z butów ceną. Nie będę nikomu mydlił oczu, że naszła mnie wizja twórcza (raczej TFUrcza), przekopałem trochę internetów, sprawdziłem, co ludziom podchodzi. Starałem się nie kopiować rozwiązań, ale nie będę oszukiwał, że nie inspirowałem się produkcjami np ATB. Do "złotego środka" jeszcze trochę, ale nie tak daleko jak mogłoby się wydawać.
Jak pisałem, ten egzemplarz kablowałem na szybko. Docelowo w ocjach mosfet i dual mosfet raczej będę stosował IRLP3034PBF niż IRLB, specki te same, ale znoszą więcej karania temperaturą, mniej będą grzać tworzywo/drewno. Dla totalnych szaleńców (tacy też wapują, tacy też kupują) przeiwdziałem możliwość wycięcia w tylnej ściance i obsadzenia np dwóch tranzystorów z tłoczonymi radiatorami wychodzącymi poza obrys bryły (w sensie naturalnie radiatory by były poza bryłą, nie mosfety

)
Ciekawostka: jako, że projekt jest zasadniczo zakładany głównie pod drewno, wyszły problemu w samym modelowaniu 3d, nie mam doświadczenia odpowiedniego z programami do modelowania. nie mogłem przenieść zaobleń z rękojeści na klapkę przez co w dwóch miejscach klapka wystaje ponad rękojeść. w drewnie to nie kłopot, przy obróbce zaobleń po prostu razem będą obrabiane klapka z rękojeścią, przy druku 3d będę musiał albo przekształcić zaoblenia, by nie wchodziły w klapkę, albo klapkę robić z 100% wypełnieniem, by móc je doszlifować.