- 21 lip 2014, 13:29
Nie każdy pamięta ale kiedyś kupując moda, człowiek starał się radzić sobie samemu i BYŁ TEGO ŚWIADOM , jedynie gdy po próbach naprawy/WYSZUKANIA czy ktoś nie miał wcześniej takiego problemu zakładało się temat (czasami wystarczyło napisać PW, do twórcy moda i wszelkie wątpliwości były wyjaśniane). Teraz ludziki pozamieniali się z szympansami na głowy i zamiast postarać się dojść do rozwiązania samemu, zdają się na innych.
Kupując moda, człowiek powinien zdawać sobię sprawę że : ma tam styk z + i - , w środku akumulator, izolacja, sprężynka/magnesik i to wszystko !
Jeśli z tym sobie nie radzisz to używaj egona.
Co tam jest skomplikowanego ? Jak przycisk się zatnie to : imadło + kombinerki ewentualnie 2 pary kombinerek i do dzieła, można spróbować innych bardziej humanitarnych metod, wg. własnego uznania.
Kolejnym wysypem jest "o boże ! nie mogę zrobić grzałki do mojego parownika!"
1. wypada poczytać ten wątek : microcoils-mikrogrzalki-temat-ogolny-t49934.html?hilit=microcoil
2. Nie wiem stosować sznurek/watkę/szmatkę/mesha ? To sie dowiedz, sprawdź z czego Ci najbardziej smakuje, jakiś topic ?
Oczywiście : sznurek-watka-a-moze-siatka-t69148.html
"Mój parownik cieknie, ratujcie"
Nosz kurczaczki... Daj więcej waty/szmaty/sznura (ale nie za dużo bo będzie " Jaaaaki bóbr!" i pewnie kolejny temat który nic nie wniesie na forum bo to też już było przerabiane ! )
Ewentualnie sprawdź czy masz wszystkie uszczelki, czy nie masz rozszczelnień, czy coś nie jest pęknięte itp. itd. ! Propo Kayfuna z którym jest od groma problemów bo użyszkodnicy sobie z nim nie radzą na forum gdzieś jest prawdopodobnie w tips and tricks "setup awaryjny", może to coś pomoże !
I polecam przeczytać i postarać się zrozumieć regulamin forum !
Jest tam wyraźnie zaznaczone najpierw użyj
, a jeśli nic nie znajdziesz to zakładasz temat.
Rozumiem jeśli ktoś ma problem z elektroniką, nie jest z tym aż tak pojedynczo jak z mechanikami, jednakże wtedy także polecam
bo na 75% ktoś poruszył temat waszego problemu wcześniej.
Kupując moda, człowiek powinien zdawać sobię sprawę że : ma tam styk z + i - , w środku akumulator, izolacja, sprężynka/magnesik i to wszystko !
Jeśli z tym sobie nie radzisz to używaj egona.
Co tam jest skomplikowanego ? Jak przycisk się zatnie to : imadło + kombinerki ewentualnie 2 pary kombinerek i do dzieła, można spróbować innych bardziej humanitarnych metod, wg. własnego uznania.
Kolejnym wysypem jest "o boże ! nie mogę zrobić grzałki do mojego parownika!"
1. wypada poczytać ten wątek : microcoils-mikrogrzalki-temat-ogolny-t49934.html?hilit=microcoil
2. Nie wiem stosować sznurek/watkę/szmatkę/mesha ? To sie dowiedz, sprawdź z czego Ci najbardziej smakuje, jakiś topic ?
Oczywiście : sznurek-watka-a-moze-siatka-t69148.html
"Mój parownik cieknie, ratujcie"
Nosz kurczaczki... Daj więcej waty/szmaty/sznura (ale nie za dużo bo będzie " Jaaaaki bóbr!" i pewnie kolejny temat który nic nie wniesie na forum bo to też już było przerabiane ! )
Ewentualnie sprawdź czy masz wszystkie uszczelki, czy nie masz rozszczelnień, czy coś nie jest pęknięte itp. itd. ! Propo Kayfuna z którym jest od groma problemów bo użyszkodnicy sobie z nim nie radzą na forum gdzieś jest prawdopodobnie w tips and tricks "setup awaryjny", może to coś pomoże !
I polecam przeczytać i postarać się zrozumieć regulamin forum !
Jest tam wyraźnie zaznaczone najpierw użyj

Rozumiem jeśli ktoś ma problem z elektroniką, nie jest z tym aż tak pojedynczo jak z mechanikami, jednakże wtedy także polecam