By michalodz88 - 18 sty 2015, 00:28
- 18 sty 2015, 00:28
Witam Serdecznie
Przedstawiam Wam PENDULUM. Jest to modzik stricte mechaniczny. Charakteryzujący się nieskomplikowaną konstrukcją i (jak sądzę) prostotą obsługi. Na powstanie tego zasilania nie miała wpływu żadna nadzwyczajna historia, czy przewrót w moim życiu. Zwyczajnie wpadłem na taki pomysł i postanowiłem go zrealizować. Dodam że nie jest on wykonany na obrabiarkach cnc. Kilka mosiężnych wałków, trochę nierdzewki, parę kilo wiórów no i mamy coś takiego

Trochę danych technicznych:
-Głowica, Przycisk, Konektor wykonane z mosiądzu. Tuby wykonane ze stali nierdzewnej, izolatory z PA
-Średnica - 22mm
-Gwinty przycisku, głowicy - 20x1
-Wentylacja w przycisku
-Przycisk typu recessed, bez blokady, magnetyczny, Regulowana wysokość skoku, od około 1,5mm praktycznie do 0.
Regulacja wysokości baterii odbywa się także w przycisku.
-Kompatybilny z Głowicą oraz konektorem hybrydowym Bez potrzeby żonglowania różnej długości śrubkami.
-magnesy neodymowe 9,5x1
-Pin + w głowicy pływający
Z nudnych rzeczy to chyba tyle. Od siebie chciał bym dodać że Rurka na tą chwilę się rozwija
Zmieniają się jeszcze długości tub. Tak aby wszystko pasowało idealnie. Dlatego nie podam wam poszczególnych wymiarów. Na to przyjdzie czas, myślę że do końca stycznia to ogarnę. Cały czas nad nim pracuję. Przycisk najprawdopodobniej dostanie grawerek z moim logo, oraz swoją nazwą i numerem seryjnym. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie będę miał materiał na tubki i będzie można pokombinować jak ma to wyglądać w wersji finalnej. Osobiście z tej konstrukcji jestem zadowolony, jest wygodny i za razem prosty w obsłudze, ale nie jestem obiektywny w tej ocenie. Dlatego jak będę miał już wersję "tip top" To z pewnością uśmiechnę się do kilku osób z forum, które mam nadzieję zgodzą się prześwietlić tą konstrukcję
Na tą chwilę to właściwie tyle. Z pewnością będę informował was o postępach prac, i mam nadzieję, nie tylko mnie będzie dane czerpać radość z użytkowania tej rurki 
Jeszcze kilka zdjęć jak to wygląda "od podszewki"

Dziękuję za uwagę i zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam Michał

Przedstawiam Wam PENDULUM. Jest to modzik stricte mechaniczny. Charakteryzujący się nieskomplikowaną konstrukcją i (jak sądzę) prostotą obsługi. Na powstanie tego zasilania nie miała wpływu żadna nadzwyczajna historia, czy przewrót w moim życiu. Zwyczajnie wpadłem na taki pomysł i postanowiłem go zrealizować. Dodam że nie jest on wykonany na obrabiarkach cnc. Kilka mosiężnych wałków, trochę nierdzewki, parę kilo wiórów no i mamy coś takiego

Trochę danych technicznych:
-Głowica, Przycisk, Konektor wykonane z mosiądzu. Tuby wykonane ze stali nierdzewnej, izolatory z PA
-Średnica - 22mm
-Gwinty przycisku, głowicy - 20x1
-Wentylacja w przycisku
-Przycisk typu recessed, bez blokady, magnetyczny, Regulowana wysokość skoku, od około 1,5mm praktycznie do 0.
Regulacja wysokości baterii odbywa się także w przycisku.
-Kompatybilny z Głowicą oraz konektorem hybrydowym Bez potrzeby żonglowania różnej długości śrubkami.
-magnesy neodymowe 9,5x1
-Pin + w głowicy pływający
Z nudnych rzeczy to chyba tyle. Od siebie chciał bym dodać że Rurka na tą chwilę się rozwija

Jeszcze kilka zdjęć jak to wygląda "od podszewki"

Dziękuję za uwagę i zapraszam do dyskusji

Pozdrawiam Michał

MiLo Mods na Facebooku
Pendulum by MiLo Mods
Najzabawniejszą rzeczą w tym podpisie jest to ,że
zanim zdasz sobie sprawę ,że
ten podpis nic nie znaczy jest już
za późno żeby przestać go czytać...
Pendulum by MiLo Mods
Najzabawniejszą rzeczą w tym podpisie jest to ,że
zanim zdasz sobie sprawę ,że