EPF
O e-paleniu w Polsce i za granicą
By Michal1708
Hej, mam problem z atomizerem. Za każdym razem kiedy go zalewam liquidem, ten zbiera się w miejscu pod grzałką po czym przy odwróceniu do góry nogami wylewa się przez górny airflow. Powymieniałem wszystkie uszczelki, wymieniałem grzałkę i dalej to samo. Używam parownika Zeus sub ohm dołączonego do zestawu w aegis 2 a zalewam go longfilem od Panda eats jeżeli ma to jakieś znaczenie. Nie wiem już co z tym zrobić. Z góry dzięki za odpowiedzi.
By 33wiktor
Mam identyczny problem z Zeusem Sub-Ohm SE.
Wymieniłem grzalke na nową, wymieniłem uszczelki, wszystko rozbierałem i czyściłem już chyba trzy razy i dalej to samo. Liquid zbiera się w dolnej części zaraz pod grzałką, co nawet widać kiedy się spojrzy przez komin. Była teoria, że to wina złej grzałki, nie wiem czy wymiana to obaliła, bo może być jakiś wadliwy rzut. Obecnie mam grzałke 80-90W i palę na 90, żeby liquid się przepalał ale nie pomaga. Kolejna teoria jest taka, że może mam za rzadki liquid i przez to cieknie. Mam liquid 50/50 i gdzies czytalem ze moze to byc za rzadkie na parowniki ktore maja duze wloty powietrza czy cos w tym stylu. Przy braniu bucha strasznie siorbie, pluje, a kiedy się go obróci to liquid wycieka airflowem.
By Staszek.S
Może to faktycznie kwestia proporcji VG/PG... Albo mocnego, poprawnego skręcenia? Używam tego samego parownika (w komplecie z S100) i kompletnie nie mam takiego problemu.. Zestaw możne stać, leżeć, wisieć do góry nogami - nic nie cieknie... Przeważnie używam swoich płynów (60-65 VG) ale zdarzają mi się też gotowce lub premixy i póki co żadnych problemów.
By 33wiktor
U mnie wczesniej tez brak jakichkolwiek problemow, sprawowal sie zajebiscie. Do ostatniego tygodnia wlasnie. Nie wiem co moglo to spowodowac ale mam juz tego powoli dosc i zaraz kupie nową górę XDD. Teraz akurat mam liquid od ziomeczka, który ogarnia liquidy i moze wlasnie się mu coś jebło. Z drugiej strony kiedy zaleje tanka gdzieś ponizej polowy i wyleje to co bylo na dole to mniej wiecej da sie jarać ale jak chce zalać więcej liquidu to ten odrazu cały się zalewa i jest lipton.
To raczej by wykluczało kwestie uszczelek. Bo liquid by się wylewał nawet jakby było go mało Moze ktos jeszcze sie znajdzie z podobnym problemem lub ktos kto znalazł rozwiązanie. Póki co przeszukałem pół internetu, rownież angieslkiego i nic znalazłem rozwiązania. Wszędzie to samo, uszczelki, wada grzały, gestosc liquidu itp
By 33wiktor
Dodam jeszcze że skręcenie raczej nic nie da.
Wczesniej regularnie czyscilem gore i nic takiego sie nie dzialo. A grzalki nie trzeba mocno dokręcać tylko wchodzi na “klika”
By Staszek.S
Wszędzie mówią Ci to samo no bo to nie jest technologia nuklearna... To jest proste urządzenie i wiele się zepsuć nie może :) Tak jak napisałeś - grzałka, uszczelki liquid montaż... Nic więcej tam nie ma... Ewentualnie może źle skręciłeś? Gdzieś za lekko / za mocno ? Jakiejś uszczelki brakuje ? Cudów nie ma - jeśli działało to musi działać :)
Ciągła zmiana mocy

Witam. Posiadam Geekvape Legend 3 z atomizerem Zeu[…]

Cartridge 0.8

Czy cartridge 0.8 pasuje do ursy nano 2, jestem no[…]

Brak smaku w ursa nano 2

Z czego może wynikać brak wyczuwalnego smaku w urs[…]

seven mod 22w

Witam posiadam e papierosa seven mod 22w dość star[…]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.