zarthos pisze:Zakupiłem sobie niedawno aromaty: czarna jagoda oraz tobacco symphony
w celu zrobienia jagodowej tytoniówki.
Pierwsze próby z 5% czarnej jagody oraz od 1-5% tobacco symphony wyszły średnio - całkowicie zdominowane przez jagodę.
Natomiast ostatnia jest już całkiem całkiem:
1% czarna jagoda
3% tobacco symphony
Po zaledwie 3 dniach leżakingu czuć popielnicę z nutką jagody - o to chodziło
Swoją drogą tobacco symphony to najbliższy tytoniowi aromat z którego mieszałem.
Polecam.
Sammael pisze:Czarna Jagoda - aromat bardzo intensywny, przy pierwszym podejściu użyłem 7%(mój standard w przypadku owocówek) i zawartość butelki poszła do zlewu. Następne podejście - 4% i... całkiem ok. W smaku wyczuwalna świeża jagoda, tzn. bliższa w smaku do takiej świeżo zerwanej w lesie niż do przetworzonych jagód. Niemniej jednak czuć imo chemiczne nutu, więc nie nadaje się do chmurzenia solo, natomiast w mieszankach działa zacnie
Testowane na Wismec Reuleaux DNA 200 + SC Aromamizer Supreme RDTA.
pozdr.
sml
Margaretta pisze:Możecie bardziej tego Royala opisać? Jaki to tytoń?
zorba pisze:A czy ta porzeczka też ma jak poziomka taki chemiczny posmak? Chyba że ja coś z tą poziomką z knociłem dałem 20 kropel na 10ml i wali chemią, leżakowało 12 dni teraz rozcieńczyłem to bazą zobaczymy co wyjdzie ale nawet sam aromat strasznie chemiczny w zapachu
OminouS pisze:Inawera - Virginia i Don Hill. Tytoniówki
Na 100ml bazy dodałem 6 ml aromatu Don Hill.
Tak samo zrobiłem z Virginia.
Dobre proporcje? 0,6ml wychodzi na taką buteleczkę 10 mililitrową.
mar_cin pisze:Inawera - Poziomka (koncentrat) i Nutty Princess
może któryś z szanownych użytkowników podpowie proporocje (najlepiej w formie procentowej) ktore uzywa.
pozdrawiam
jaba pisze:Co do nutty to przegiąłeś dwukrotnie. 5% to max
DominikW pisze:Ciekawe/dziwne jest to że samogon z poziomką pod wpływem słońca robi się fioletowy
DominikW pisze:mar_cin pisze:Zgadza się - też to zauważyłem ;D
jakie proporcje dajesz poziomki?
20 inakropel na 10ml. Aż wstyd się przyznać ale nie wiem jaka to objętość aromatu
barteek10 pisze:Witam.
Mam pytanie odnośnie koncentratów Inawery.
Próbowałem limonki i czarnej porzeczki. Próbowałem wielu stężeń lecz mimo to nie mogę znaleźć tego "idealnego".
Jakie sugerujecie stężenie tych koncentratów? Baza 50/50
rafik87 pisze:barteek10 pisze:Witam.
Mam pytanie odnośnie koncentratów Inawery.
Próbowałem limonki i czarnej porzeczki. Próbowałem wielu stężeń lecz mimo to nie mogę znaleźć tego "idealnego".
Jakie sugerujecie stężenie tych koncentratów? Baza 50/50
Limonki jeszcze nie próbowałem, natomiast czarna porzeczka smakuje mi przy18-20 kroplach na 10 ml, tylko musi trochę odstać
Wysłane z X600
barteek10 pisze:rafik87 pisze:Limonki jeszcze nie próbowałem, natomiast czarna porzeczka smakuje mi przy18-20 kroplach na 10 ml, tylko musi trochę odstać
Wysłane z X600
9% koncentratu? wydaje mi się trochę dużo, ale dzięki, spróbuję
rafik87 pisze:DominikW pisze:
20 inakropel na 10ml. Aż wstyd się przyznać ale nie wiem jaka to objętość aromatu
60 kropel to 1 ml
Wysłane z X600
mar_cin pisze:he , czekam na wyniki z niecierpliwością ... bo też zależy mi na paszczowo-wyczuwalnej chmurze ,a jestem laikiem w dziedzinie bimbrownictwa. Troche brakuje mi ciepliwości ale z pewnością bedzie mi łatwiej przeczekać okres leżakowania znajać konkretny przepis.
Margaretta pisze:Dajesz za dużo aromatu.Spróbuj zrobić kilka próbek np.10ml z różnym % i odczekaj te dwa tygodnie.15% aro to zdecydowanie za dużo.Zaczęłabym od 2.5%-3%
Mutango pisze:Mam jeszcze końcówkę dawnego s'Camel, już nie sprzedawanego.. Czy Dromedary jest podobny, identyczny? Czy może to coś innego?
Riccardo pisze:A możesz mi Mutango powiedzieć, ile dawałeś S'Camela?
jaba pisze:A jeśli chodzi o dawkowanie to Ja bynajmniej już nigdy nie zapytam - ile kto daje bo jak sam nie porobię próbek to dupa z przepisów % innych mieszaczy.
Hejka wcześniej 3 lata miałam sticka , a od miesią[…]