By Totek - 04 sty 2014, 17:00
- 04 sty 2014, 17:00
Dzisiaj w moim boxiku odlutował się kabelek z plusa, po przylutowaniu, okazało się że nie ma nic na wyświetlaczu. Zacząłem sprawdzać potencjometr, czy nic do siebie nie dotyka, cała reszta zdawała się być git. Tak po pół godzinnym kombinowaniu stwierdziłem, że odlutuje potencjometr i połącze na nowo z KISem. I tutaj pojawiła się dziwna sprawa. Wcześniej miałem podłączone
1 - Vout
2 - ADJ
3 - GND
Teraz okazało się że jak tylko podłącze 1 do Vout przestaje mi podawać napięcie, mam podłączone tylko 2-ADJ 3-GND. O dziwo dalej zmienia napięcie przy kręceniu w prawo na wyższe w lewo na niższe i trzyma jak należy. Na elektronice właściwie się nie znam, tyle co zrobiłem KISa z poradnika xP, więc chciałbym się zapytać czy mogę tak to zostawić, skoro hula, czy coś jest zdecydowanie nie tak ?
1 - Vout
2 - ADJ
3 - GND
Teraz okazało się że jak tylko podłącze 1 do Vout przestaje mi podawać napięcie, mam podłączone tylko 2-ADJ 3-GND. O dziwo dalej zmienia napięcie przy kręceniu w prawo na wyższe w lewo na niższe i trzyma jak należy. Na elektronice właściwie się nie znam, tyle co zrobiłem KISa z poradnika xP, więc chciałbym się zapytać czy mogę tak to zostawić, skoro hula, czy coś jest zdecydowanie nie tak ?