Strona 1 z 1

Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:27
autor: profesor
Kiszone, małosolne, czy marynowane?

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:29
autor: HamsterJack
@profesor Jeden ze znanych mi "starych" sklepikarzy zawsze powtarza:

- kapusta kiszona

- ogórki kwaszone

Ile w tym prawdy? :-)

Ale co najważniejsze - uwielbiam ogórki kiszone (nie kwaszone) ;)

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:33
autor: szperaczz
Bredzi twój sklepikarz ;)
http://warto-nie-warto.pl/kiszenie/

.........

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:35
autor: HamsterJack
Pewnie tak. Nie miał racji i tyle...

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:35
autor: puzii76
Małosolne, nic więcej do szczęścia nie potrzeba...

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:36
autor: Qński
Chomik...
W zasadzie, kwaszone ogórki, to ogórki marynowane/korniszony.
A kiszone, to ogórki i kapusta.
Chodzi tu o rodzaj zaprawiania.
Kwaszone to z octem, a kiszone to z solą lub z solanką.
Ale co ja tam mogę wiedzieć :cry:
Ja kiszę tylko owies :cry:

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:39
autor: HamsterJack
Qński pisze:Chomik...
W zasadzie, kwaszone ogórki, to ogórki marynowane/korniszony.
A kiszone, to ogórki i kapusta.
Chodzi tu o rodzaj zaprawiania.
Kwaszone to z octem, a kiszone to z solą lub z solanką.
Ale co ja tam mogę wiedzieć :cry:
Ja kiszę tylko owies :cry:


Jak zwykle masz rację *GOOD* A nawet i częściej... :-)

A ja i tak lubię kwaszone, kiszone, malosolne ;)

Re: Fanklub wielbicieli zepsutych ogórków

Post:20 mar 2015, 18:39
autor: profesor
Chleb ze smalcem, małosolne i do tego setka czegoś mocniejszego (też własnej roboty oczywiście).