By zarthos - 14 paź 2015, 01:52
Posty: 660
Rejestracja: 01 lut 2011, 09:29
Posty: 660
Rejestracja: 01 lut 2011, 09:29
- 14 paź 2015, 01:52
#1491102
Witam,
Zaopatrzyłem się w aromaty do sporządzenia liquidów z następujących przepisów:
queenside
Aromat Producent Stężenie
French Vanilla TPA 10%
Orange Cream TPA 10%
Koolada TPA 1%
mothers milk
Sweet Cream TPA 3%
Cheesecake Graham Crust TPA 5%
Strawberry Ripe TPA 10%
Vanilla Custard TPA 2%
Bavarian Cream TPA 3%
nana cream
Banana Cream (LA) 5%
Dragonfruit (TPA) 3%
Strawberry (TPA) 7%
Z powodu braku dostępności niektórych aro w Polsce zakupiłem następujące zamienniki:
Banana Cream LA , na TPA DX Banana cream.
Vanilla custard TPA zmienione na Vanilla custard Capella.
Pytanie brzmi czy ktoś ma doświadczenie z powyższymi zamiennikami i oryginałami. Czy przypadkiem nie różnią się diametralnie od siebie tak że wyjdzie mi coś kompletnie innego niż wyszło by z receptury.
Drugie pytanie.
Do nana cream oryginalnie dodawano kwasku cytrynowego.
Nie wiem czy to najlepszy pomysł, jakiś pomysł na zamiennik ?
Zaopatrzyłem się w aromaty do sporządzenia liquidów z następujących przepisów:
queenside
Aromat Producent Stężenie
French Vanilla TPA 10%
Orange Cream TPA 10%
Koolada TPA 1%
mothers milk
Sweet Cream TPA 3%
Cheesecake Graham Crust TPA 5%
Strawberry Ripe TPA 10%
Vanilla Custard TPA 2%
Bavarian Cream TPA 3%
nana cream
Banana Cream (LA) 5%
Dragonfruit (TPA) 3%
Strawberry (TPA) 7%
Z powodu braku dostępności niektórych aro w Polsce zakupiłem następujące zamienniki:
Banana Cream LA , na TPA DX Banana cream.
Vanilla custard TPA zmienione na Vanilla custard Capella.
Pytanie brzmi czy ktoś ma doświadczenie z powyższymi zamiennikami i oryginałami. Czy przypadkiem nie różnią się diametralnie od siebie tak że wyjdzie mi coś kompletnie innego niż wyszło by z receptury.
Drugie pytanie.
Do nana cream oryginalnie dodawano kwasku cytrynowego.
Nie wiem czy to najlepszy pomysł, jakiś pomysł na zamiennik ?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 22:27 przez zarthos, łącznie zmieniany 1 raz.