EPF
Awatar użytkownika
By fikaf
#1848339
...jak tatuś skroi spodenki nożem do pieczywa, to nie ma bata we wsi...

Obrazek
Awatar użytkownika
By fikaf
#1849045
Wkurza mnie ten power w primo, nie dosyć, że na plastelinie, to łapie, jak ma humor. Spirytusy nie pomogły, to rozgrzebałem dziada.

Obrazek

Podginamy blaszunię, czyścimy, składamy i powinno być cacy, teoretycznie.
Awatar użytkownika
By galtex
#1849055
@fikaf Mam to samo,tylko z SE,czy to będzie trudna operacja dla osoby,z brakiem zacięcia do majsterkowania? :mrgreen: Jeżeli byś mógł,napisz proszę coś więcej,jak się do tego zabrać.(może masz jakiś filmik na YT) :roll:
Awatar użytkownika
By fikaf
#1849061
Tutaj raczej zegarmistrz, niż majsterklepka. Dobre światło, lupa, lub sokoli wzrok. Delikatnie ze wszystkich stron podważamy blaszkę kontrującą. Ja użyłem najmniejszego śrubokręta z zestawu zegarmistrzowskiego, notabene świetnie pasuje również do odkręcania torxów w evicu. Blaszka trzyma plastikowy przycisk i membranę stykową. Dla pewności u siebie podmieniłem styk z przycisku plus. Kontry nie udało mi się wcisnąć z powrotem na miejsce, i tu bawiłem się najdłużej usiłując to zrobić. W końcu zakleiłem przyciski taśmą klejącą dwustronną. :D Cienka, fajnie się profiluje i klei, świetnie trzyma te plastiki. Klej po zewnętrznej stronie taśmy zniwelowałem alkoholem. Pod przycisk power wyciąłem nowe pianki (jest tego gluta w obudowie trochę) Pali od kopa teraz. Może się znowu psuć. :D

Dostał też nowe tymczasowe portki, bo stare to wstyd. Docelowo będzie folia samoprzylepna skóra czarna . Cała operacja trwała około 30 minut, z wycinankami i wstawieniem foty na forum.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 23:05 przez fikaf, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
By galtex
#1849063
Wielkie Dzięki :) W niedziele szykuje się do operacji,aby się to tylko nie skończyło tak jak z moimi wcześniejszymi. :oops:
P.S.Pianek szukać jakiś twardych?
Awatar użytkownika
By fikaf
#1849067
Pianki zapas powinien być w evicu. :D 1:46 Użyłem jednej z tych.
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1849079
Zawsze miałem Joyetecha jednak za solidnego producenta i ciężko przełknąć, że w tym modelu dał tak bardzo dupy. No ale.....dał. Majsterkowanie majsterkowaniem, ale nie po to wywalam kasę, niezależnie jaką, żeby od razu się pieprzyć z goownianym przyciskiem. Dla mnie ten model jest skreślony...
Awatar użytkownika
By fikaf
#1849127
Może też bym go skreślił, gdyby nie to, że posiadam 2 sztuki onego. Zajarałem się dizajnem, ten wyszedł Jojtekowi, bez 2. zdań. Czytelny wyświetlacz, mała waga, świetnie leży w dłoni. Miło zaskoczył mnie funkcjonalnością, jako następca evika VTC mini, którego zgubiłem. Prawda jest taka, że nawet najlepsi producenci zaliczają wpadki, ale tak tandetne rozwiązanie skoku przycisków...gdzie gumki? sprężynki? Po trzecie jeżeli Jojtek wsadza taki sam mikro switch do innych modeli, to drżyjcie jego fani.

up.
W Evicu vtc zastosowano analogiczny element styku. :D Albo lecą z jakością na łeb, albo jednak w Primo robotę robi kombo z tą plasteliną :lol:
By cbn
#1849661
fikaf pisze:
Krasnal45 pisze:Dobij go młotkiem :mrgreen:

Dostał dwa krótkie za ten zajęczy zgryz Guz znikł, a jak się pięknie równo uśmiechają teraz.

:D :D
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź sprzed kilku miesięcy ponieważ mój evic ma podobną przypadłość. Na prawdę potraktowałeś tego guza młotkiem? Jakoś nie mam serca traktować tak nowy sprzęt. Ale chyba inaczej się nie da... czy da się? ;)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
By cbn
#1849884
Co prawda deszczólki nie miałem, ale znalazł się drewniany klocek. Z chirurgiczną precycją operacja przebiegła pomyślnie. Guz został usunięty. Doktorze Krasnal, doktorze Fikaf wasza wieloletnia praktyka okazała się kluczowa. Pacjent został podłączony pod kroplówkę od razu po zabiegu. Jego stan jest stabilny.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
By fikaf
#1850023
cbn pisze:Co prawda deszczólki nie miałem, ale znalazł się drewniany klocek. Z chirurgiczną precycją operacja przebiegła pomyślnie. Guz został usunięty. Doktorze Krasnal, doktorze Fikaf wasza wieloletnia praktyka okazała się kluczowa. Pacjent został podłączony pod kroplówkę od razu po zabiegu. Jego stan jest stabilny.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Guz, guzem, ale te trzewia... :lol:
Awatar użytkownika
By galtex
#1851054
Kolego @fikaf,Wielkie Dzięki,udało mi się dziada poskładać :oops: Musiałem ten plastik z membraną zakleić taśmą,bo ta blaszka za nic nie chciała ich zablokować.Działa za każdym razem,tylko zginął ten charakterystyczny;klik;Ależ tam dziadostwa nawkładali,silikony,gąbki,straciłem zaufanie do tej firmy. :evil:
By cbn
#1851069
fikaf pisze:Guz, guzem, ale te trzewia...


Póki co, nie rozkręcałem i nie zamierzam, jeśli nie zajdzie taka potrzeba :) A jego mózg od razu przeprogramowany na Liska, abyśmy się lepiej dogadywali ;)
A że dbam o swoich pacjentów, to prosto z chin zamówiony kubraczek za ponad 20zł. Rozpusta!! (To chyba legalne? Czy gumki z chin też nie można?)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
By fikaf
#1851185
Ten, któremu nigdy nie wypadł neodym z evica, niech pierwszy ciśnie baterią. :D
Awatar użytkownika
By gizmo
#1852723
Podobnie jak kolega fikaf jestem posiadaczką dwóch eViców, które natychmiast po upływie sześciu miesięcy się zepsuły - przestały widzieć atomizer, a potem w ogóle reagować na włacznik. Przyciski ustawień nadal działają. Czy to by się dało naprawić? Zlitujcie się dobrzy ludzie... Sama nie wydolę, bo wprawdzie kiedyś dłubałam różności, ale już wzrok nie ten (szykuję się do operacji).
Awatar użytkownika
By fikaf
#1852827
@gizmo Mogę postarać się je wskrzesić, ale w okolicach 7. lipca najprędzej. Priv jak nie ożyją do tego czasu.
Awatar użytkownika
By gizmo
#1853097
@ fikaf - Nie ożyją :(
Głupia sprawa, próbowałam wysłać PW, ale chyba mi się nie udało. Gdzieś zginęły ikonki PW spod postów.
Jeśli się nie rozmyśliłeś, napisz PW do mnie, bo odpowiedzieć umiem.
Awatar użytkownika
By gizmo
#1853843
@Krasnal45 dzięki. Zawsze lubiłam Krasnale :)
By Misi84
#1857346
Mam problem z moim... 2 miesiace temu polozylem go na dachu auta i przypomnialo mi sie o nim 300m dalej... *NOSZE* Od tej pory co jakis czas hardware mi sie chrzanilo i musialem programem zmieniac, ale dzisiaj rano nagle sie okazalo, ze wszystkie BATTERY LOW... Dziala tylko jak kablem z lapkiem/powerbankiem jest polaczony. Ktos cos jest w stanie mi tu pomoc?
By _HORS_
#1861557
Witam Forumowiczów. Stałem się szczesliwym posiadaczem eVic Primo Mini z TFV8 big baby z grzłkami Q2 o,4 ohma .Fajna maszynka przyznam lecz nie wiem do czego są poszczególne funkcje . Instrukcje które tu znalazłem nie wyjaśniły mi do końca tego więc zwracam się bezpośrednio do was .

Ustawione mam na power na 30 w ,oporność sama sie wykryła 0.39 , pytanie do czego są pozostałe funkcje takei jak :
-bypass (dla czego na bajpasie samo sobie ustawia )
-temp ni ( co to za temperatury są )
-temp ti
-temp ss316
-tcr 120 m1,m2,m3

- o co chodzi z ta blokadą oporności i dla czego mam ja na nowo ustawiać albo blokować jak to samo sie wykrywa ?
-baterie mam lg 3000 naładowałem do konća i po chwili już troche uciekło ,czy to normalne ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
By yetisize
#1861561
-bypass podaje prądu tyle ile ma ogniwo, prawie że mechanik
-temp ni temperatura nikiel
-temp ti temperatura tytan
-temp ss316 temperatura nierdzewka
-tcr 120 m1,m2,m3 własne tryby
-blokujesz na trybach z regulacją temperatury, żeby mod wiedział jaka jest wyjściowa oporność
- normalne

Poczytaj sobie instrukcję, masz tam na stówę wszystko opisane.
By albiceleste
#1898237
Czołem,
mam pewien problem z tymże urządzeniem, mianowicie przy wskazaniu stanu akumulatora na jakieś 30-40% zaczyna mi śpiewać o niskim poziomie baterii, a tym samym spada moc, i co za tym idzie od tego momentu chmurzyć nie sposób.

Czy ma ktoś z Was pomysł, co za tym się kryje, ewentualnie sam z podobnym problemem się borykał?
By albiceleste
#1898318
Krasnal, żeby była jasność: od lat czytam Twoje opinie i porady, stąd nawet nie śmiałbym polemizować, niemniej, ten, tego, dałbym sobie rękę uciąć, że akumulator jest stosunkowo nowy i co najmniej przyzwoity; na innych zasilaniach takich numerów nie wyprawia :-).
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1898320
albiceleste pisze: akumulator jest stosunkowo nowy i co najmniej przyzwoity

Ten, tego..... niewiele to mówi. Producent, typ, przebieg, poza tym, z jaką opornością pracuje i na jakiej ustawionej mocy. To podstawowe parametry od których możemy zacząć gdybanie. Potem można się zastanawiać nad czystością i pewnością styków akumulator-->box i box-->parownik, na samym końcu ewentualna niewydolność/uszkodzenie elektroniki.
By albiceleste
#1898324
Akumulator to ów wynalazek, wielokrotnie rekomendowany do zakupu na niniejszym Bazarku, dostępny tu w stałej ofercie, z miesięcznym (góra półtora, pamięć już nie ta) przebiegiem.

0,8 Ohma, 14 W.

Ale powiem tak - Twoja odpowiedź już wskazuje, gdzie i co mam sprawdzić, co zlustrować.

Dzięki!
Awatar użytkownika
By krzychu44k
#1898334
To chyba nie odosobniony przypadek!u mnie na dobrych akusach działa 2-3 godziny po czym rozładowuje akusa do zera.Pewnie coś z elektroniką a box jak nówka i chmurzone na 12-15 W
Awatar użytkownika
By Isia
#1898335
Przez ponad rok miałam ich naraz 5 sztuk i ani jeden nie robił mi takich niespodzianek,akumulatory jakie używam to Sanyo GA 3500/10A i ustawienie 18-19W.
Gdyby nie chęć zakupu czegoś (w końcu *TORBA* ) nowego to nadal bym je miała.
By albiceleste
#1898337
Dzięki za wyjaśnienia i opinie.
Sprawdzę jeszcze wieczorem inny akumulator.
Aha, ten problem występuje bez względu na czajnik, który tam zainstaluję.
Na razie sprawdziłem te opcje, o których pisał Krasnal - wszystko czyste, lśni.
By albiceleste
#1898376
Ha, czyli jednak prawdopodobnie winny jest Primo: akumulator, który według niego miał 30% i już nie pozwalał na normalne użytkowanie, przełożony do innego zasilania okazał się mieć wskazania rzędu 50% i bez problemów działał kilka godzin ;-).
Awatar użytkownika
By RavenMag
#1899992
To i ja ponarzekam. U mnie z aku nie ma problemów, za to z opornością są i to konkretne. Co ciekawe, oporność zawsze podaje wyższą niż realna/sprawdzana na innych modach. Czasem +0,2, czasem aż 0,5 Ohma. Rozkręcałem go, czyściłem, ostatnio przelutowałem kabelki i pin +. Nic nie pomaga. Chciałem wgrać arctic foxa, to ucegliłem moda, powrót do stockowego softu 6.0.7 tylko przez aktualizator arctic foxa z wciśniętym alt+ctrl. Ktoś miał podobnie?

Edycja

Oporność ogarnięta- gwint lekko wystawał poza moda jak u kolegi kilka postów wyżej- dobicie załatwiło sprawę. Pozostaje problem z softem. Czy mógłby ktoś coś poradzić? Może jakiś konkretny nr fw albo konkretnym uodaterem wgrać? Ja zawsze używam najnowszego N-Toola i najnowszego pliku .bin.

Z góry dziękuję za pomoc.

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
By RavenMag
#1901492
Na wstępie proszę o scalenie z poprzednim postem.

Problem instalacji Arctic Foxa również rozwiązany, wg tego postu.
W skrócie- jeśli AF nie chce się zainstalować, podczas wybierania pliku *.bin z firmware przytrzymujemy alt+ctrl+shift aby wywołać tryb PID w updaterze. Następnie wybieramy urządzenie z listy i ta-dam. :D Wszystko zainstalowane pomyślnie, NFE wykrywa urządzenie, pełnia funkcjonalności.
Awatar użytkownika
By fikaf
#1902517
Kaszani się na potęgę ten ulep. Rozebrałem kilka sztuk. Widok jego wnętrza budzi mdłości. Są wadliwe już na etapie produkcji. Ma za to fajny duży wyświetlacz, jest tani i ładny.
Dual coil, oporność

Cześć. Jeżeli mam atomizer dual coil. To jezeli je[…]

Cześć,mam wismeca RX gen3 Od jakiegoś czasu zawyża[…]

Szukam jakiegos sticka, który nie będzie mi pożera[…]

Badanie bazy nikotynowej

Może ktoś wie, gdzie można zbadać bazę pod kątem z[…]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.