EPF
Masz problem techniczny lub odkryłeś ciekawe rozwiązania? Podziel się z innymi!
By AdrianOS
#1842937
Witam wszystkich.
Mam nadzieję, że dobrze trafiłem :} mianowicie
Posiadam moda Joytech eVic Primo Mini I chciałbym go zaktualizować bądź ogólnie pobawić się systemem, coś w ten deseń ;]
Lecz ściągnięciu właściwego firmware od producenta i podłączeniu do MacBooka (OS X HighSierra) lub komputera z WIN 10, w aktualizatorze widnieje cały czas komunikat "UNKOWN DEVICE".
Przewaliłem "dziesiąt" stron w Google w tej tematyce, a także wszelkie pokrewne filmy z tym problemem i nie znalazłem rozwiązania.
Byłbym mega zaskoczony jakbym otrzymał rozwiązanie, oczywiście pozytywnie :}, bo straciłem już nadzieje na to że pobawię się modem instalując to i owo :}
Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc, a nawet i za próbę :)
Awatar użytkownika
By PucH2
#1842938
Czyścimy kabelek i gniazdo. Czyścik wytnij z butelki po napoju, wtedy nic nie uszkodzisz. Jak twarde i zbite to IPA pomaga zmiękczyć.

Żadnych szpilek, igieł, skalperów, czy innego g**na. Bo jak nic nie spieprzyłeś to na 90 % zwalisz. Otworki są małe to wacik do uszu też odpada. Miłego dłubania.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2018, 04:37 przez PucH2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
By PucH2
#1842940
To masz problem z sterownikiem usb. Miłej walki.
Awatar użytkownika
By PucH2
#1842943
Sprawdź to:
Chyba każdy spotkał się z tym problemem. Urządzenie działa jak należy, aż pewnego dnia podłączamy i nic się nie dzieje lub wyświetla nam Nieznane urządzenie.
Jest rozwiązanie. Działa w 50 %
Dajemy Prawym Przyciskiem Myszy (PPM) na Mój komputer>właściwości>sprzęt>menadżer urządzeń. Klikamy Widok i Pokaż ukryte urządzenia.
Na liście dajemy prawym na nieznane urządzenia i typu:
i odinstaluj.
Urządzenie powinno być wykryte.
By AdrianOS
#1842944
Oookej według instrukcji Urządzenie jak i sterownik zniknęło z Menadżera urządzeń.
Więc, aby wykluczyć jakikolwiek błąd i "książkowo" go podłączyć to :
1. Uruchamiam aktualizator firmware do mojego modelu mod'a
2. Podłączam mod'a i czekam na win update, aż go zainstaluje tak ?
Awatar użytkownika
By PucH2
#1842945
Kombinuj, nie mam win 10 niestety.
Awatar użytkownika
By PucH2
#1842947
Nie dalej niż tydzień temu był tu podobny przypadek.i dobra porada jak z tego wybrnąć.
By AdrianOS
#1842948
Właśnie wertuje całe forum powiązane z eVic'iem bądź aktualizacjami :} Wiem, że to powinien być pierwszy krok, ale po godzinach spędzonych w Google,
desperacja wynikająca z tej całej zaistniałej bzdury związanej z update'em sięgnęła zenitu :P
Awatar użytkownika
By PucH2
#1842950
Raczej nie masz co szukać bo też tam pisałem. Dobre rady tu szybciej znikają niż je się pisze. Za to spamerskie wątki są żywotne ponad miarę i w dodatku chronione. Taki mamy klimat.
By AdrianOS
#1842978
Krasnal45 pisze:@AdrianOS
Ten temat ogarnąłeś?
firmware-arcticfox-i-oprogramowanie-ntoolbox-t120434.html?hilit=NToolbox



A ten temat przyda mi się chyba dopiero po tym jak chociażby NToolBox rozpozna mojego moda do wgrania czegokolwiek (chyba ;p) ponieważ jak podłączam moda do NToolBox, to jakaś komunikacja jest ponieważ mogę wyciągnąć jakiś plik z mojego Primo. zapis ustawień czy jakiś mały backup ;p, ale to tyle na komunikacji. Każda próba sprawdzenia, wgrania, zmiany czegokolwiek kończy się komunikatem o niepodłączonym urządzeniu.
Wybaczcie język laika, ale to początek przygody z modami po 5 latach palenia "zwykłych" e-papierosów :}
By AdrianOS
#1842979
erbis pisze:
AdrianOS pisze:mod'a, driver'ów, eVic'iem, update'em

AdrianOS - po kiego grzyba Ci te apostrofy?



MacBook z OS X HighSierra w wersji Beta testów narzuca swoją mocną autokorektę, ale to mnie mniej irytuje niż sprawa z unknown device :}
By fokus
#1843246
Jak nowe to najpierw protestuj sobie kilka dni a nie juz firmware ruszasz. Jak dobrze działa to po jakiego grzyba ?

A druga sprawa to jak długo będzie schodzić z tymi sterami Win10 to zrób co tam chcesz na Win7 na innym kompie i po zawodach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
By dexnoxtious
#1848273
Miałem też przez chwilę taki problem, w sofcie od joytecha było unknown, w tym od arctic nie było w ogóle, dodatkowo mi źle grzałki czytał, okazało się że było coś w rodzaju spiecia i zmieniło mu hardware version z 1.0 na 1.096535, ręczne przestawienie tego pomogło i już normalnie czytało we wszystkich programach go i dało się wgrywać firmware nowy. Niestety nie pamiętam w czym to ustawiłem, ale powinno być proste do znalezienia na Google
By dexnoxtious
#1848274
Miałem też przez chwilę taki problem, w sofcie od joytecha było unknown, w tym od arctic nie było w ogóle, dodatkowo mi źle grzałki czytał, okazało się że było coś w rodzaju spiecia i zmieniło mu hardware version z 1.0 na 1.096535, ręczne przestawienie tego pomogło i już normalnie czytało we wszystkich programach go i dało się wgrywać firmware nowy. Niestety nie pamiętam w czym to ustawiłem, ale powinno być proste do znalezienia na Google
By horte
#1856317
Czy ktoś uporał się z tym problemem jak tak to w jaki sposób bo mój evic w ten sam sposób szwankuje, wymienili mi na nowy a problem nie znikną one wszystkie mają ten sam feler ,ukryta wada produkcyjna...........
By Brzezin
#1866155
Przepraszam, że odświeżam, ale ten temat w google pokazuje na pierwszym miejscu, więc umieszczenie tu rozwiązania będzie dobrym pomysłem.

Miałem ten sam problem, próbowałem na różnych portach usb, trzech komputerach i dwóch wersjach systemu windows, dopiero ten sposób pomógł:
(wnioskuje, że podłączałeś/aś już swojego evica primo mini do komputera i zainstalowały się sterowniki)
1. Ze strony Joyetecha pobieramy i rozpakowujemy soft(aktualny na dzień dzisiejszy to v6.07).
2. Pobieramy i rozpakowujemy NToolBox.
3. Uruchamiamy NToolBox i wybieramy opcję Firmware Updater
4. Podłączamy evica, po wykryciu go w oknie firmware updater na górze u mnie było napisane "[E246] Unknown device"
5. Klikamy "update the file" i trzymając wciśnięte klawisze CTRL+ALT wybieramy pobrany w punkcie 1. plik o nazwie "eVic_Primo_Mini_V6.07.bin"
6. Oprogramowanie powinno się wgrać, wyświetlony zostanie komunikat o pozytywnej aktualizacji, a evic będzie poprawnie widziany zarówno przez ntoolbox jak i oryginalny program aktualizacji od producenta.

EDIT
Gdyby okazało się, że po tej operacji evic źle pokazuje oporność - dwukrotnie większą niż, jest to:
1. Włączacie NFirmwareEditor(jest w folderze z NToolBox)
2. Podłączacie evica
3. Otwieracie zakładkę tools i wybieracie firmware updater
4. Na dole klikacie Advanced i Change Hardware Version
5. Zmieniacie na 1.20, akceptujecie i gotowe

Mam nadzieję, że od teraz każdy poradzi sobie z tym problemem.

Pozdrawiam
By horte
#1868005
miałem ten sam problem nie do usunięcia ,męczyłem się z tym dwa miesiące dałem za wygraną te eviki mają w sowcie wiele błędów jednym słowem wielkie dno i rozczarowanie bo mi osobiście nikt nie był w stanie pomóc , taka trefna partia.............

Hej ! Mój Smok ostatnio zaczął świrować i pali mi[…]

Witam. Proszę o pomoc. Posiadam Desire Design Cut2[…]

Taifun GTR RTA clone

Hej, właśnie trzymam w ręku i podziwiam klona Tai[…]

Mam problem z Atomizerem!!!

Witam od kilku dni borykam się z problemem odkręce[…]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.