gorian pisze:Tzn że przylatując do Polski od nowego roku z uk lub skądinąd można mieć tylko 200ml gotowego liquidu bo trzeba będzie płacić akcyzę? A jeśli będę miał 7 czy nawet 8 szklanych butelek 30ml zalanych na maxa bez żadnych zabezpieczeń, tylko korek który był już odkręcany to przecież nie wcisną mi celów zarobkowych 
A sprawdzali Ci w ogole kiedys te butelki, ktos kiedys zapytal co to? Latam ciagle z UK do Polski i czesto wwoze spore ilosci, bo wyjazd z reguly 2 tygodnie - wiadomo ile czlowiek potrafi potrzebowac na taki urlop. Mnie tam nie przeszukuja ani nie pytaja, butelki wrzucam do przezroczystej w podrecznym jak zmieszcze albo do rejestrowanego jedna wieksza butle. Watpie zeby mieli checi nagle wszystkim przezroczyste torebki trzepac na lotnisku i dociekac czy to na pewno ta substacja a nie inna... O rejestrowanym nawet nie wspomne. Plus - u mnie w przezroczystej torebce zawsze mnogo roznych butelek o roznej pojemnosci i zawartosci, bo kosmetyki tez przelewam do pustych butelek. Takze szczegolowa kontrola u mnie by troche potrwala - a pomysl ile waperow z zapasami dziennie przetacza sie przez jedno lotnisko... Szczerze mowiac, akurat tym aspektem ustawy sie srednio martwie...