Arizona pisze:I ja również poproszę o rozwinięcie tematu.Nadal szukam... i szukam .......... ale do złotego środka daleko.Nieraz wydaje mi się,że w tym mieszaniu brakuje przysłowiowej kropki nad "I".Ten temat może dopomoże niektórym z nas.I proszę reeda o nie usuwanie tego pościka,choć w w wymowie jest on z pewnością nie na temat.
Wąchałem je tylko, i powiem, że pachną pięknie. Do tego duże wrażenie zrobiły na mnie buteleczki na aromaty od Lindy.
Malutkie, szklane, z zakrętką, i dodatkowo do każdej dodana zakrętka z pipetą, oczywiście szklaną. Świetne wykonanie i bardzo praktyczne. IMO dużo lepsze od standardowej plastikowej butelki z zakraplaczem.
reed pisze:Liczyłem, że bardziej doświadczeni miąchacze podzielą się swoją wiedzą. Nadal na to liczę, choć zaczyna wyglądać na to, że chyba sami będziemy musieli dojść do wszystkiego.
reed pisze:Dzięki za podzielenie się przepisem
Niestety, nie mam wszystkich aromatów, brakuje mi amaretto do Twojego zestawu
reed pisze:BTW, zauważyłem,że na PA jest "słodzik" do liquidów, próbowałeś go może?
reed pisze:No i jeszcze jedna rzecz. Mógłbyś opisać proces rozcieńczania samego TA?
reed pisze:Robiłem to na zimno, może dlatego? No i na BioBazie VG, a chyba lepiej w PG go rozcieńczać?
reed pisze:No i jak rozcieńczasz EM?
reed pisze:Ja mieszałem to na zimno, TA w VG, i właśnie na ściankach takie "tłustawe coś" się osadzało. Ale smak i zapach miodny. Pewnie nie przesadziłem z ilością, bo nie miałem skurczów gardła
Piotr_M pisze:Dla kogoś, kto jest tu pierwszy raz, cały ten wątek to jeden wielki bełkot. Skróty, skrótowce, żargon, odniesienia do sytuacji, których prawie nikt nie zna. Nie do odczytania ani zrozumienia. Ot, wysokiej klasy specjaliści w jakiejś wąziutkiej, hermetycznej dziedzinie. Piszecie chyba wyłącznie dla siebie, a szkoda.
Ja jak na razie bardzo sobie chwalę. Przynajmniej orzeszki, miód i karmel. Oczywiście na bazie z dodanym EM. 1 gram na 15ml.
Ja dałem 2 krople karmelu i 1 kroplę orzeszka. Na 10ml bazy z EM.
Hej, leżał epet w plecaku i gdy wracam po godzinie[…]