EPF
Dyskusje o poszczególnych modelach atomizerów, aktualności i nowości.
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1875084
To całkiem normalne zjawisko. Jego intensywność jest uzależniona od rodzaju liquidu.
By p.stradowski
#1879028
Jaka jest długość śruby 510 (tej na samym dole) w Waszych Kayfunach?
Mam wrażenie, że u mnie jest za krótka, przez co nie mogę do końca zamknąć Liquid Control i mi cieknie podczas tankowania.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
By p.stradowski
#1879031
Gdy śruba jest za krótka, nie można skręcić kayfuna przy zamkniętym LC. Żeby złapał gwint trzeba odkręcić LC

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879032
Śruba ma 9mm. Baniak się nie dokręca, więc sprawdź gwinty. Zobacz czy nie podwinęła się na gwint uszczelka. Ja zawsze, przed skręceniem, smaruje je liquidem.
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1879033
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Mocowanie Kayfuna za pośrednictwem gwintu 510 z zasilaniem, a zamykanie i otwieranie LC to wa zupełnie odrębne tematy, nijak ze sobą nie powiązane. Może Ci chodzi o pierścień regulacji przepływu powietrza?
By p.stradowski
#1879036
bulit73 pisze:Śruba ma 9mm. Baniak się nie dokręca, więc sprawdź gwinty. Zobacz czy nie podwinęła się na gwint uszczelka. Ja zawsze, przed skręceniem, smaruje je liquidem.


U mnie też ma 9mm więc fałszywy trop.
Wygląda to tak: odkręcam śrubę na dole, ściągam ten ośmioboczny spód i i zamykam LC. Gwint w który wkręcamy śrubę 510 jest tak daleko, że nie mogę w tej konfiguracji jej przykręcić.
Pomaga odkręcenie LC - baniak jedzie do góry, przez co pierścień dopływu powietrza rónież idzie do góry a gwint bliza się na odległość umozliwiającą wkręcenie sruby 510 i założenie 8 bocznego spodu.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879037
I tak masz od początku?
By p.stradowski
#1879039
Od kiedy go kupiłem na bazarku cieknie. Może to wina złego skręcenia, ale schematy znam już na pamięć a wszystkie uszczelki są nowe.
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879040
Czyli żadnej części nie brakuje?
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1879041
Co to za klon. Czyjej produkcji, bo to wygląda na jakiś bubel?
By p.stradowski
#1879042
Żadnej części nie brakuje, grawer SXK na pierścieniu powietrznym.
Cały czas myślę czy czegoś nie spieprzyłem, ale chyba wyczerpałem już wszystkie możliwości :-/

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879043
SXK to chyba najlepsze klony. Mam 3 duże i 4 mini od nich i w żadnym, problem który opisałeś nie występuje.
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1879044
SXK to akurat jedne z najlepszych klonów, więc podejrzewam, że sam coś sknociłeś. W każdym razie, przynajmniej teoretycznie, baniak kręcący się na bazie nie ma nic wspólnego z samą środkową bazą w jej obudowie.
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879045
p.stradowski pisze:Od kiedy go kupiłem na bazarku cieknie. Może to wina złego skręcenia, ale schematy znam już na pamięć a wszystkie uszczelki są nowe.

Uszczelki sam wymieniałeś? Na te z kompletu?
By p.stradowski
#1879046
Wymieniałem sam, na te z kompletu, spróbuję jeszcze z nowymi uszczelkami jak przyjdzie przesyłkaale już mi się kończy cierpliwość :-)
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879047
Daj sobie ze 2 dni spokoju i zrób następne podejście. Nie masz kogoś co ma K5? Skąd jesteś?
By p.stradowski
#1879050
bulit73 pisze:Daj sobie ze 2 dni spokoju i zrób następne podejście. Nie masz kogoś co ma K5? Skąd jesteś?
To już chyba 10 podejście do tematu, więc poczekam i spróbuję znowu.
Wkurza mnie to, że po zakręceniu LC do końca bez śruby na dole nic mi nie cieknie.
Jestem z Wieliczki/Krakowa.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
By bulit73
#1879051
p.stradowski pisze:Jestem z Wieliczki/Krakowa.

To nie pomogę. Drugi koniec PL, trójmiasto.
By HanysPL
#1880091
p.stradowski pisze:
bulit73 pisze:Daj sobie ze 2 dni spokoju i zrób następne podejście. Nie masz kogoś co ma K5? Skąd jesteś?
To już chyba 10 podejście do tematu, więc poczekam i spróbuję znowu.
Wkurza mnie to, że po zakręceniu LC do końca bez śruby na dole nic mi nie cieknie.
Jestem z Wieliczki/Krakowa.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


Trochę odgrzeje, ale poradziłeś sobie?
By p.stradowski
#1880148
Nie, Kayfun czeka aż wróci mi cierpliwość.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
By jaro19591
#1880685
Kurna, świat się kończy :zakrecony . Mam trzy V5, nie pamiętam, jakiej produkcji. będzie ze dwa lata, jak z tych trzech skręciłem jedną sztukę tak, aby działała optymalnie. Do niedawna parowniczek hulał jak szwajcarski zegarek. Jakiś czas temu zabobrzył, przewinąłem go i za jakiś czas ponownie. Parę razy zmieniałem watę, grzałki i doopa. Parę godzin, ewentualnie dzień i zaczyna się boberek. Obejrzałem pod lupą wszystkie elementy i nic. Ma ktoś jakiegoś pomysła?
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1880687
Ewidentnie Ci się nie odpowietrza. Ile robisz obrotów przy otwieraniu LC?
Za dużo waty? Kajtki wolą raczej małą ilość.
By jaro19591
#1880689
Z watą już próbowałem, dawałem dużo mniej, niż zazwyczaj. Zawsze odkręcałem dwa obroty, jak się zaczęły te hece, to nawet trzy. Drut ten sam od lat, liquid to samo. Przed chwilą zrobiłem setup "podręcznikowy", dymię i czekam kiedy pojawi się zwierz :zakrecony .
Awatar użytkownika
By Krasnal45
#1880696
Piszesz, że masz trzy. Próbowałeś dać inny komin do bazy? Może dwie różne firmy i jednak minimalnie nie pasują ze sobą? Też mam trzy, jeden SXK i dwa od Tobecco i z żadnym żadnych problemów.
Awatar użytkownika
By pHarel2403
#1880701
Mam dwa K5 nieznanej mi firmy i jednego K5 mini SXK, wszystkie wykonane niemal jak oryginał. Setup na ss316l 26ga, 3mm spaced, 7 zwoi i każdy działa jak powinien po odkręceniu 2-2,5 obrotu. Jakiś czas temu jeden strzelił focha i zaczął lać przez AH, po wymianie oringu zaczął działać prawidłowo. Zalewam go 30/70 pg/vg

Rozbierz na części pierwsze, wrzuć do wody na parę godzin, później posprawdzaj czy nie jest gdzieś coś przytkane w bazie.
Awatar użytkownika
By bulit73
#1880736
jaro19591 pisze:Parę razy zmieniałem watę, grzałki i doopa. Parę godzin, ewentualnie dzień i zaczyna się boberek. Obejrzałem pod lupą wszystkie elementy i nic. Ma ktoś jakiegoś pomysła?

Miałem podobny problem, tylko że u mnie bóbr zaczynał się po paru buchach. Też zmieniałem watę, grzałkę, odkręcałem prawie na maksa LC i nic.
Wymieniałem jeden oring i okazało się, że nowy założyłem na dziurki do pobierania liquidu :lol: Te na bazie.
By jaro19591
#1880746
No i właśnie....U mnie jakimś cudem oring przeskoczył z właściwego rowka na ten, gdzie są wloty liquidu. Wiszę Ci piwo :beer: :beer:
Awatar użytkownika
By bulit73
#1880750
Ważne, że przyczyna namierzona :beer:
Gdybym nie miał innego K5, na wzór, nie wiem czy wpadłbym na to, że oring jest w złym miejscu. Podobnie jak tobie, skończyły mi się pomysły.
By jaro19591
#1880753
Przypuszczam, że wpadłbym na to dopiero w sobotę. Planowałem go całego rozebrać, przy okazji wyczyścić. Składając na nowo, raczej bym włożył tego oringa we właściwe miejsce :mrgreen: .
Awatar użytkownika
By dzerwis
#1914762
Wybaczcie za odkop. Chcę powrócić do chmurzenia (analogi nawiedziły mnie ponownie) i mam na dnie szafy schowanego kajtka v5 od Tobeco. Niestety nie mogę znaleźć wymiarów oringów do niego a z tego co pamiętam zaczął mi się po roku chmurzenia coraz bardziej pocić. Posiada ktoś grafikę, ewentualnie spis wymiarów tych oringów?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Problem z atomizerem od V9 Max

Posiadam atomizer od V9 max i tesle 220w. Problem […]

Grzalki do mechanika

Witam posiadam aktualnie nowy sprzet mianowicie sq[…]

Witam! Niedawno przerzuciłem się na parownik RTA t[…]

Stygmatyzowanie wapera w pandemii

Trochę śmieszne, trochę straszne, ostatnio stojąc […]

UWAGA! Na blogu Starego Chemika BARDZO WAŻNE informacje! Dotyczą zdrowia i życia.