- 03 mar 2015, 11:49
#1323748
Tak, to prawda potrzebujesz doświadczenia, żeby skręcić grzałkę, która będzie odpowiednio oddawać smak, ale nie róbmy z tego trudności nie do opanowania. Żeby pozbyć się bulgotania polecam w kubku RBA dołożyć kawałki waty w miejsca gdzie jej nie ma. Baza RBA ma 4 otwory na liquid, dwa są zatykane przez watę z knota, ale niestety pozostałe dwa są otwarte, dlatego pojawia się bulgotanie/wycieki liquidu.
ww296 pisze:Co robię źle? jak odzyskać kontrolę nad smakiem?
Wiem że najlepiej skorzystać z bazy RBA i ukręcić własną grzałkę ale straszny przeciąg (baza nie korzysta z przepływu powietrza poprzez obudowę, tylko ma własną "dziurę" nieregulowana) z którym trzeba coś zrobić, no i nie mam doświadczenia w robieniu grzałek i układaniu knota co skutkuje bulgotaniem którego nienawidzę. Więc bazę chciałbym odłożyć na czasy kiedy opanuję temat lepiej.
Tak, to prawda potrzebujesz doświadczenia, żeby skręcić grzałkę, która będzie odpowiednio oddawać smak, ale nie róbmy z tego trudności nie do opanowania. Żeby pozbyć się bulgotania polecam w kubku RBA dołożyć kawałki waty w miejsca gdzie jej nie ma. Baza RBA ma 4 otwory na liquid, dwa są zatykane przez watę z knota, ale niestety pozostałe dwa są otwarte, dlatego pojawia się bulgotanie/wycieki liquidu.