Papierosyforum.pl - Wszystko o e-papierosach

E-papierosy-forum.pl

forum dyskusyjne o elektronicznych papierosach

www.e-papierosy-forum.pl
www.e-papieros.pl


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2010, 10:36
Posty: 241
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: zobacz w podpisie =>>
Punkty reputacji: 22
Mam Visiona CC. Grzałka jest w porządku, ale zużyły się sznurki. Czy jest szansa je wymienić, a jeżeli tak, to jak to zrobić? Sznurki knotów przechodzą przez zwoje grzałki. Trochę mi szkoda tej grzałki, bo ładnie odparowuje, ale niestety, jeśli nie da się wymienić sznurków, to będę musiał ją wyrzucić. Może coś zaradzicie. :)

_________________
ObrazekObrazek
Moje E-cygara: Obrazek
Baterie: 2 x eGo-T Upgrade; eGo-C USB Upgrade; 4 x eGo Visione Spinner; eGo-C Twist;
Parowniki: 3 x Visione CC; CE5+V3; 2 x T3; 2 x ViVi Nova Tank; 2 x ViVi Nova Slim;

Moje E-fajeczki: Obrazek
Na razie w sferze marzeń


Góra
 Zobacz profil  
 
W piątek (22 lipca) odbyły się głosowania nad poprawkami Senatu. Oznacza to, iż ustawa została uchwalona i czeka na podpis Prezydenta. Najdalej za kilka tygodni znowelizowana ustawa o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych wejdzie w życie. Od tego momentu nie kupicie w sieci płynów z nikotyną, baz, zasilań ani parowników. Dotyczy to również zamówień z innych krajów UE (obowiązuje bowiem zakaz sprzedaży do krajów w których obowiązuje zakaz sprzedaży na odległość). Z rynku więc, jak za pociągnięciem magicznej różdżki, zniknie 30% konkurencji i ktoś na tym świetnie zarobi (o tym nieco dalej). Każda nowość pojawiająca się na rynku będzie już na starcie przestarzała, gdyż oczekiwać będzie 6 miesięcy na możliwość wprowadzenia do obrotu. Butelki max 10ml, zawartość nikotyny max 20mg/ml (2%). Ponieważ sklepy czeka konieczność wnoszenia dodatkowych opłat (za każdy produkt) można spodziewać się wzrostu cen, a w niektórych przypadkach dość drastycznego. Ministerstwo Zdrowia przekazało tym samym 90% rynku w ręce koncernu tytoniowego (zapraszamy do zapoznania się z decyzją UOKiK DKK-211/2015), i nikt nawet nie zająknął się o tym w Sejmie czy w Senacie, choć posłowie i senatorowie byli o tym fakcie poinformowani. To wszystko w oparach skandalu, gdy prokuratura nagle wycofuje się z zarzutów (korupcyjnych!) stawianych sekretarzowi stanu w Ministerstwie Zdrowia - Jarosławowi Pinkasowi. Przekażcie tę informacje jak najdalej niech Wasi znajomi Waperzy dowiedzą się co przyniesie niedaleka przyszłość.
https://www.facebook.com/forumepapierosy/posts/1112062105518139
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:11 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1908
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy:
Punkty reputacji: 335
Oczywiście że się da, wyciągasz stare sznurki i ruchem skrętnym starasz się przeprowadzić nowy, trochę cierpliwości i powinno się udać ale jeśli dasz za mało sznura to będzie Ci bobrzyć. Lepiej rozebrać zespół grzewczy i ukręcić po prostu nową grzałę. Albo zbiednieć o 4.90 zł i kupić po prostu nówkę.

_________________
Obrazek
"Kulturalny mężczyzna nie wapuje na ulicy"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2010, 10:36
Posty: 241
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: zobacz w podpisie =>>
Punkty reputacji: 22
Dziękuję. Nowej grzałki to ja już chyba nie ukręcę i nawet nie umiałbym tego zrobić. Za bardzo trzęsą mi się ręce od sterydów, ale spróbuję przeciągnąć nowy knot tak jak radzisz.

_________________
ObrazekObrazek
Moje E-cygara: Obrazek
Baterie: 2 x eGo-T Upgrade; eGo-C USB Upgrade; 4 x eGo Visione Spinner; eGo-C Twist;
Parowniki: 3 x Visione CC; CE5+V3; 2 x T3; 2 x ViVi Nova Tank; 2 x ViVi Nova Slim;

Moje E-fajeczki: Obrazek
Na razie w sferze marzeń


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:36 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1908
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy:
Punkty reputacji: 335
nie żartuj, toż to nic trudnego, trzęsące się ręce nie mają nic do tego. Oblookaj filmik instruktażowy na przykładzie Vivi Nova i do roboty ;)


_________________
Obrazek
"Kulturalny mężczyzna nie wapuje na ulicy"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2012, 04:24
Posty: 23725
Lokalizacja: పోలాండ్
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: Taki zgrabny protest był i wywalili :P
Punkty reputacji: 2028


Albo szybko i bezproblemowo http://www.e-dym.pl/Dla_majsterkowicz%C ... ne_CC.html

Od 1 grudnia masz ich sklep w WAW sklep-stacjonarny-e-dym-pl-w-warszawie-ul-wspolna-69-t31926.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:48 
Offline

Dołączył(a): 24 lut 2012, 03:03
Posty: 23
Lokalizacja: Bytom
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: Joyetech 1000,650,cs3,ego-c A,ce4
Punkty reputacji: 0
Ja od razu dokładam do mini cc dodatkowy sznurek.
Chociaż ostatnio jak kupowałem to e-dym już sam dołożył parę sznurków :)

_________________
Doradca Biznesowy PLAY - 790-031-961


Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 15:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2010, 10:36
Posty: 241
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: zobacz w podpisie =>>
Punkty reputacji: 22
A jest gdzieś tabela, czy opis na jakim drucie (średnica, materiał) przy jakiej ilości zwojów jaka jest oporność?

_________________
ObrazekObrazek
Moje E-cygara: Obrazek
Baterie: 2 x eGo-T Upgrade; eGo-C USB Upgrade; 4 x eGo Visione Spinner; eGo-C Twist;
Parowniki: 3 x Visione CC; CE5+V3; 2 x T3; 2 x ViVi Nova Tank; 2 x ViVi Nova Slim;

Moje E-fajeczki: Obrazek
Na razie w sferze marzeń


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 15:54 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 cze 2012, 19:57
Posty: 2692
Lokalizacja: Otwock
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: W podpisie :D
Punkty reputacji: 335
Proponuję na sznurku 2,5 mm nawinąć grzałkę 3 zwoje drutem Kanthal 0,15 mm, lub 4 zwoje Kanthal 0,20 mm. Osobiście preferuję cieńszy drut. Przetestowane w praktyce. Chmura zacna. Pewnie będą jeszcze inne propozycje, ponieważ każdy ma inne preferencje.
Tu jest temat o nawijaniu grzałek jak-dobrze-skrecic-samemu-grzalke-do-vivi-2-t27129.html

_________________
Obrazek
Również zbieram plusy za pomoc :D
zasilania: Wiesiek RX200S, Wiesiek RX200, Presa 75 TC, Wilk polarny, Home made box, 2 x Big Worker #098, #196.
parowniki: TFV4, Bellus, Big Budha RDA, Subtank V1, Subtank Plus, Russian B.I.G. #1-0117, Mutant v3 (bo to klon)

Używając polskie znaki "zrobisz nam łaskę". Bez polskich znaków - "laske".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 16:24 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1908
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy:
Punkty reputacji: 335
4-5 zwojów, Kanthal 0.2 i będziesz miał w okolicy 1.8Ohma także do eGO T jak marzenie ;)

_________________
Obrazek
"Kulturalny mężczyzna nie wapuje na ulicy"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 16:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2010, 00:45
Posty: 1949
Lokalizacja: nie do namierzenia
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: Corviniuss / Aerotank/ Aqua Shisha Apple
Punkty reputacji: 81
poczytaj.. 5 minut roboty.. bardzo prosto sie wymienia

jak-dobrze-skrecic-samemu-grzalke-do-vivi-2-t27129.html

_________________
Obrazek
ekowool.silica@gmail.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 28 lis 2012, 21:47 
Offline

Dołączył(a): 17 lis 2012, 00:55
Posty: 24
Płeć: Mężczyzna
Punkty reputacji: 0
amisiek1969 napisał(a):
Proponuję na sznurku 2,5 mm nawinąć grzałkę 3 zwoje drutem Kanthal 0,15 mm, lub 4 zwoje Kanthal 0,20 mm. Osobiście preferuję cieńszy drut. Przetestowane w praktyce. Chmura zacna. Pewnie będą jeszcze inne propozycje, ponieważ każdy ma inne preferencje.
Tu jest temat o nawijaniu grzałek jak-dobrze-skrecic-samemu-grzalke-do-vivi-2-t27129.html


Pierwsza moja w życiu grzałka nawinięta... (a w zasadzie druga) pierwsza działająca! Kupiłem sznurek 1mm oraz drut oporowy Nikrothal80, 0.18mm. Zrobiłem 2 kawałki sznurka 1mm nawinąłem na to 6 zwojów podanego druta. Pierwsza nie wyszła bo ją odpaliłem bez liquidu i zaczęła śmierdzieć - nie do palenia. Druga już nakropiłem skręciłem i działa! Oporność 1,7 - 1.8 ohm - nie mam tak dokładnego miernika, ale na eGO-T chmurka porównywalna z oryginałem. Jestem zadowolony.

W środku w oryginalnej grzałce była taka osłonka, na wszystkich tutorialach ją wyrzucają ja ją zostawiłem, nie wiem czy to coś zmienia?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 28 lis 2012, 22:36 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1908
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy:
Punkty reputacji: 335
To jest otulina odporna na temperaturę, ja też ją zawsze zostawiam - zabezpiecza przed zwarciem.

_________________
Obrazek
"Kulturalny mężczyzna nie wapuje na ulicy"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 29 cze 2014, 21:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2014, 09:02
Posty: 28
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: volish ego 3
Punkty reputacji: 1
ja mam sznurki zrobione ze zwykłej, białej muliny, i śmiga jak ta lala ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 29 cze 2014, 21:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2012, 04:24
Posty: 23725
Lokalizacja: పోలాండ్
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: Taki zgrabny protest był i wywalili :P
Punkty reputacji: 2028
wojt771 napisał(a):
ja mam sznurki zrobione ze zwykłej, białej muliny, i śmiga jak ta lala ;)


Nagroda



Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB3 Group

...


Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 phpBB3.PL
phpBB SEO