Papierosyforum.pl - Wszystko o e-papierosach

E-papierosy-forum.pl

forum dyskusyjne o elektronicznych papierosach

www.e-papierosy-forum.pl
www.e-papieros.pl


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2010, 10:36
Posty: 241
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: zobacz w podpisie =>>
Punkty reputacji: 22
Mam Visiona CC. Grzałka jest w porządku, ale zużyły się sznurki. Czy jest szansa je wymienić, a jeżeli tak, to jak to zrobić? Sznurki knotów przechodzą przez zwoje grzałki. Trochę mi szkoda tej grzałki, bo ładnie odparowuje, ale niestety, jeśli nie da się wymienić sznurków, to będę musiał ją wyrzucić. Może coś zaradzicie. :)

_________________
ObrazekObrazek
Moje E-cygara: Obrazek
Baterie: 2 x eGo-T Upgrade; eGo-C USB Upgrade; 4 x eGo Visione Spinner; eGo-C Twist;
Parowniki: 3 x Visione CC; CE5+V3; 2 x T3; 2 x ViVi Nova Tank; 2 x ViVi Nova Slim;

Moje E-fajeczki: Obrazek
Na razie w sferze marzeń


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:11 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1404
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: 22mm
Punkty reputacji: 115
Oczywiście że się da, wyciągasz stare sznurki i ruchem skrętnym starasz się przeprowadzić nowy, trochę cierpliwości i powinno się udać ale jeśli dasz za mało sznura to będzie Ci bobrzyć. Lepiej rozebrać zespół grzewczy i ukręcić po prostu nową grzałę. Albo zbiednieć o 4.90 zł i kupić po prostu nówkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2010, 10:36
Posty: 241
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: zobacz w podpisie =>>
Punkty reputacji: 22
Dziękuję. Nowej grzałki to ja już chyba nie ukręcę i nawet nie umiałbym tego zrobić. Za bardzo trzęsą mi się ręce od sterydów, ale spróbuję przeciągnąć nowy knot tak jak radzisz.

_________________
ObrazekObrazek
Moje E-cygara: Obrazek
Baterie: 2 x eGo-T Upgrade; eGo-C USB Upgrade; 4 x eGo Visione Spinner; eGo-C Twist;
Parowniki: 3 x Visione CC; CE5+V3; 2 x T3; 2 x ViVi Nova Tank; 2 x ViVi Nova Slim;

Moje E-fajeczki: Obrazek
Na razie w sferze marzeń


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:36 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1404
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: 22mm
Punkty reputacji: 115
nie żartuj, toż to nic trudnego, trzęsące się ręce nie mają nic do tego. Oblookaj filmik instruktażowy na przykładzie Vivi Nova i do roboty ;)



Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2012, 04:24
Posty: 16898
Lokalizacja: పోలాండ్
Ostrzeżenia: 1
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: to coś co daje parowanie liquidu
Punkty reputacji: 1093


Albo szybko i bezproblemowo http://www.e-dym.pl/Dla_majsterkowicz%C ... ne_CC.html

Od 1 grudnia masz ich sklep w WAW sklep-stacjonarny-e-dym-pl-w-warszawie-ul-wspolna-69-t31926.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 14:48 
Offline

Dołączył(a): 24 lut 2012, 03:03
Posty: 23
Lokalizacja: Bytom
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: Joyetech 1000,650,cs3,ego-c A,ce4
Punkty reputacji: 0
Ja od razu dokładam do mini cc dodatkowy sznurek.
Chociaż ostatnio jak kupowałem to e-dym już sam dołożył parę sznurków :)

_________________
Doradca Biznesowy PLAY - 790-031-961


Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 15:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2010, 10:36
Posty: 241
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: zobacz w podpisie =>>
Punkty reputacji: 22
A jest gdzieś tabela, czy opis na jakim drucie (średnica, materiał) przy jakiej ilości zwojów jaka jest oporność?

_________________
ObrazekObrazek
Moje E-cygara: Obrazek
Baterie: 2 x eGo-T Upgrade; eGo-C USB Upgrade; 4 x eGo Visione Spinner; eGo-C Twist;
Parowniki: 3 x Visione CC; CE5+V3; 2 x T3; 2 x ViVi Nova Tank; 2 x ViVi Nova Slim;

Moje E-fajeczki: Obrazek
Na razie w sferze marzeń


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 15:54 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 cze 2012, 19:57
Posty: 1402
Lokalizacja: Karczew
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: Zbyt często zmieniam.
Punkty reputacji: 92
Proponuję na sznurku 2,5 mm nawinąć grzałkę 3 zwoje drutem Kanthal 0,15 mm, lub 4 zwoje Kanthal 0,20 mm. Osobiście preferuję cieńszy drut. Przetestowane w praktyce. Chmura zacna. Pewnie będą jeszcze inne propozycje, ponieważ każdy ma inne preferencje.
Tu jest temat o nawijaniu grzałek jak-dobrze-skrecic-samemu-grzalke-do-vivi-2-t27129.html

_________________
ObrazekKliknij-->>
i oddaj swój głos. Od tego zależy wolność e-palenia.

Również zbieram plusy za pomoc :D
zasilania: Big Worker #098, mod 69 #0265, Apache #060
parowniki: Lupus #060, Taifun GT #7287, Omega RDA #1016, Russian B.I.G. #1-0117


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 16:24 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1404
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: 22mm
Punkty reputacji: 115
4-5 zwojów, Kanthal 0.2 i będziesz miał w okolicy 1.8Ohma także do eGO T jak marzenie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 27 lis 2012, 16:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2010, 00:45
Posty: 1919
Lokalizacja: nie do namierzenia
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: rzucilem palenie
Punkty reputacji: 81
poczytaj.. 5 minut roboty.. bardzo prosto sie wymienia

jak-dobrze-skrecic-samemu-grzalke-do-vivi-2-t27129.html

_________________
Obrazek
ekowool.silica@gmail.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 28 lis 2012, 21:47 
Offline

Dołączył(a): 17 lis 2012, 00:55
Posty: 24
Płeć: Mężczyzna
Punkty reputacji: 0
amisiek1969 napisał(a):
Proponuję na sznurku 2,5 mm nawinąć grzałkę 3 zwoje drutem Kanthal 0,15 mm, lub 4 zwoje Kanthal 0,20 mm. Osobiście preferuję cieńszy drut. Przetestowane w praktyce. Chmura zacna. Pewnie będą jeszcze inne propozycje, ponieważ każdy ma inne preferencje.
Tu jest temat o nawijaniu grzałek jak-dobrze-skrecic-samemu-grzalke-do-vivi-2-t27129.html


Pierwsza moja w życiu grzałka nawinięta... (a w zasadzie druga) pierwsza działająca! Kupiłem sznurek 1mm oraz drut oporowy Nikrothal80, 0.18mm. Zrobiłem 2 kawałki sznurka 1mm nawinąłem na to 6 zwojów podanego druta. Pierwsza nie wyszła bo ją odpaliłem bez liquidu i zaczęła śmierdzieć - nie do palenia. Druga już nakropiłem skręciłem i działa! Oporność 1,7 - 1.8 ohm - nie mam tak dokładnego miernika, ale na eGO-T chmurka porównywalna z oryginałem. Jestem zadowolony.

W środku w oryginalnej grzałce była taka osłonka, na wszystkich tutorialach ją wyrzucają ja ją zostawiłem, nie wiem czy to coś zmienia?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 28 lis 2012, 22:36 
Offline
Grupa Bazar
Grupa Bazar
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2012, 12:56
Posty: 1404
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: 22mm
Punkty reputacji: 115
To jest otulina odporna na temperaturę, ja też ją zawsze zostawiam - zabezpiecza przed zwarciem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 29 cze 2014, 21:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2014, 09:02
Posty: 28
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: volish ego 3
Punkty reputacji: 1
ja mam sznurki zrobione ze zwykłej, białej muliny, i śmiga jak ta lala ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy można wymienić sznurki w grzałce i jak to zrobić?
PostNapisane: 29 cze 2014, 21:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2012, 04:24
Posty: 16898
Lokalizacja: పోలాండ్
Ostrzeżenia: 1
Płeć: Mężczyzna
Moje ePapierosy: to coś co daje parowanie liquidu
Punkty reputacji: 1093
wojt771 napisał(a):
ja mam sznurki zrobione ze zwykłej, białej muliny, i śmiga jak ta lala ;)


Nagroda



Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Krayu i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
EFVI




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB3 Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 phpBB3.PL
phpBB SEO