By qbek77 - 14 lis 2018, 18:47
Posty: 61
Rejestracja: 28 gru 2016, 20:05
Posty: 61
Rejestracja: 28 gru 2016, 20:05
- 14 lis 2018, 18:47
#1869951
Witam.
Pytanie z serii "z czego zrobić grzałkę żeby było jak najsmaczniej"
Parownik to Kayfun 5 v2.
Na razie grzałki robiłem z SS316L. Średnica 3mm, 6-7 zwoia. Jest ok.
Dziś zrobiłem z claptona SS316L 26ga + 30ga, 4 zwoje na 3mm. Wapuje na 30-35 W. Smak, chmura jest ok.
Ale że człowiek wciąż szuka i chce wyciągnąć z parownika wszystko co najlepsze, to tu mam pytanie do bardziej wtajemniczonych.
Z jakim claptonem jeszcze spróbować ? A może drut?
Dodam że mam jeszcze Kanthala i drut od pszczelarza, wszystkie o średnicy 26ga
Pytanie z serii "z czego zrobić grzałkę żeby było jak najsmaczniej"
Parownik to Kayfun 5 v2.
Na razie grzałki robiłem z SS316L. Średnica 3mm, 6-7 zwoia. Jest ok.
Dziś zrobiłem z claptona SS316L 26ga + 30ga, 4 zwoje na 3mm. Wapuje na 30-35 W. Smak, chmura jest ok.
Ale że człowiek wciąż szuka i chce wyciągnąć z parownika wszystko co najlepsze, to tu mam pytanie do bardziej wtajemniczonych.
Z jakim claptonem jeszcze spróbować ? A może drut?
Dodam że mam jeszcze Kanthala i drut od pszczelarza, wszystkie o średnicy 26ga