- 04 sty 2017, 19:02
#1746806
Ciasto różane 3% - mocno czuć ciacho, zdaje się, że to biszkopt, w tle delikatnie wyczuwalna róża, bardzo smaczny, mimo, że owocówka fajnie mi się wapuje.
Ciasto truskawkowe 5% - historia j.w jest ciacho, jest fajna słodka truskawka.
Ciasto jagodowe 5% - gdzieś wyczytałem, że ciacho jest słabo wyczuwalne, a dominuje jagoda, na moim setupie jest równowaga, fajne ciacho i delikatnie wyczuwalna jagoda, nie nudzi i nie cofa mnie, jak większość owocówek. Fajnie się wapuje.
Ciasto cytrynowe 4% - Na tyle już poznałem te aromaty, że spodziewałem się, czegoś zbliżonego do Lemon Meringue Pie od CAP i tak jest, ale ten jest lepszy, bardziej wyważony, po prostu biszkopt nasączony sokiem cytrynowym.
biszkopt 2% + banan 3% + nugat 3% - Super połączenie, aczkolwiek banan w tym miksie zdecydowanie dominuje, jednak jest naprawdę smaczny. Biszkopt jest bardzo delikatnie wyczuwalny, raczej nadaje miksowi takiego gładkiego kremowego smaku, nugat czuć dopiero po wypuszczeniu chmurki, myślę, że trzeba to zmodyfikować, obniżyć banana na 2-2,5%, podbić nugat o 0,5-1%, biszkopt może pełnić rolę albo aksamitnego wypełniacza, lub po podbiciu pełnić rolę ciastowego podkładu do kremu bananowo - orzechowego, jednak myślę, że nie więcej niż 0,5%. Banan ma świetne zadatki by dobrze smaczyć z budyniem.
Biszkopt 2% + marcepan 2,5% - Wszelkie migdałowe aromaty są jak wiemy dosyć ostre i mocne w smaku, w tym miksie zdecydowanie dominuje marcepan, jednak biszkopt znów wygładza mieszankę powodując, że marcepan nie jest ostro-mdlący.
Biszkopt 2% + czekolada 3% - wg. mnie wyszła pulpa, czekolada mało czekoladowa, biszkopta nie czuć. Może trzeba by było pobawić się proprocjami, ale nie mam na to sił, może ktoś inny się kiedyś podejmie
Budyń 4% + Róża 3% + biszkopt 2 - Ma ma bardzo intensywne aromaty owocowe, zawsze dominują mieszankę i trudno doszukiwać się tutaj innych posmaków, ten miks da się wapować, aczkolwiek szczególnie mnie nie zachwyca, ot róża z gładkim posmakiem śmietanki.
Sernik 3 + cytryna 1,5 - historia j.w Cytryna mocno wyczuwalna, jednak trzeźwo dodana niewielka cytryny nie tłumi całkowicie serniczka. Dopiero po kilku baniakach smak już mam tak wyklarowany, że wyczułem jeszcze jedną nutę w tym serniku - mianowicie żółtka. Fajne połączenie, zalałem tym drugi baniak, więc ma u mnie szanse przetrwać dłużej
Budyń 4% + nugat 3% - Super krem orzechowy jednak budyniu nieco za dużo, zrobię teraz 3%+3% i powinno być już idealnie.
Biszkopt 3% +cytryna 0,5% +nugat 2% +róża2,5% + czekolada 4% - wszędzie gdzie dodam czekoladę wychodzi bliżej niezidentyfikowana ciapa z jakimś posmakiem czekoladopodobnym, ten aromat dla mnie jest nieudany, a szkoda, bo lubię czekolady.
Budyń 4 + róża 3 - miks j.w tylko bez biszkopta, wg. mnie gorzej smakuje, biszkopt fajnie wypełnia miksy, tutaj go brak. Generalnie róża mi nie podeszła, ale ja nie lubię owoców
Ogólnie jest kilka super aromatów, można coś ciekawego ukręcić, a zdecydowanym zwyciązcą solo dla mnie jest herbatnik, zabaglione wymieszam jeszcze raz, bo przypomniało mi się, że podczas dozowania aromatów za którymś razem strzeliła mi igła od insulinówki i akurat aromat mógł trafić poza butlę - stąd brak smaku.
Powapuję jeszcze te aromaty, na innych setupach, może doszukam się innych ciekawych rzeczy
Ciasto truskawkowe 5% - historia j.w jest ciacho, jest fajna słodka truskawka.
Ciasto jagodowe 5% - gdzieś wyczytałem, że ciacho jest słabo wyczuwalne, a dominuje jagoda, na moim setupie jest równowaga, fajne ciacho i delikatnie wyczuwalna jagoda, nie nudzi i nie cofa mnie, jak większość owocówek. Fajnie się wapuje.
Ciasto cytrynowe 4% - Na tyle już poznałem te aromaty, że spodziewałem się, czegoś zbliżonego do Lemon Meringue Pie od CAP i tak jest, ale ten jest lepszy, bardziej wyważony, po prostu biszkopt nasączony sokiem cytrynowym.
biszkopt 2% + banan 3% + nugat 3% - Super połączenie, aczkolwiek banan w tym miksie zdecydowanie dominuje, jednak jest naprawdę smaczny. Biszkopt jest bardzo delikatnie wyczuwalny, raczej nadaje miksowi takiego gładkiego kremowego smaku, nugat czuć dopiero po wypuszczeniu chmurki, myślę, że trzeba to zmodyfikować, obniżyć banana na 2-2,5%, podbić nugat o 0,5-1%, biszkopt może pełnić rolę albo aksamitnego wypełniacza, lub po podbiciu pełnić rolę ciastowego podkładu do kremu bananowo - orzechowego, jednak myślę, że nie więcej niż 0,5%. Banan ma świetne zadatki by dobrze smaczyć z budyniem.
Biszkopt 2% + marcepan 2,5% - Wszelkie migdałowe aromaty są jak wiemy dosyć ostre i mocne w smaku, w tym miksie zdecydowanie dominuje marcepan, jednak biszkopt znów wygładza mieszankę powodując, że marcepan nie jest ostro-mdlący.
Biszkopt 2% + czekolada 3% - wg. mnie wyszła pulpa, czekolada mało czekoladowa, biszkopta nie czuć. Może trzeba by było pobawić się proprocjami, ale nie mam na to sił, może ktoś inny się kiedyś podejmie
Budyń 4% + Róża 3% + biszkopt 2 - Ma ma bardzo intensywne aromaty owocowe, zawsze dominują mieszankę i trudno doszukiwać się tutaj innych posmaków, ten miks da się wapować, aczkolwiek szczególnie mnie nie zachwyca, ot róża z gładkim posmakiem śmietanki.
Sernik 3 + cytryna 1,5 - historia j.w Cytryna mocno wyczuwalna, jednak trzeźwo dodana niewielka cytryny nie tłumi całkowicie serniczka. Dopiero po kilku baniakach smak już mam tak wyklarowany, że wyczułem jeszcze jedną nutę w tym serniku - mianowicie żółtka. Fajne połączenie, zalałem tym drugi baniak, więc ma u mnie szanse przetrwać dłużej
Budyń 4% + nugat 3% - Super krem orzechowy jednak budyniu nieco za dużo, zrobię teraz 3%+3% i powinno być już idealnie.
Biszkopt 3% +cytryna 0,5% +nugat 2% +róża2,5% + czekolada 4% - wszędzie gdzie dodam czekoladę wychodzi bliżej niezidentyfikowana ciapa z jakimś posmakiem czekoladopodobnym, ten aromat dla mnie jest nieudany, a szkoda, bo lubię czekolady.
Budyń 4 + róża 3 - miks j.w tylko bez biszkopta, wg. mnie gorzej smakuje, biszkopt fajnie wypełnia miksy, tutaj go brak. Generalnie róża mi nie podeszła, ale ja nie lubię owoców
Ogólnie jest kilka super aromatów, można coś ciekawego ukręcić, a zdecydowanym zwyciązcą solo dla mnie jest herbatnik, zabaglione wymieszam jeszcze raz, bo przypomniało mi się, że podczas dozowania aromatów za którymś razem strzeliła mi igła od insulinówki i akurat aromat mógł trafić poza butlę - stąd brak smaku.
Powapuję jeszcze te aromaty, na innych setupach, może doszukam się innych ciekawych rzeczy
Zasilania:: IPV5, IPV400, IPV8, IPV Vesta, HCigar VT75C,
Parowniki: Merlin RTA, OBS Engine Nano, Troll RTA, Serpent Alto, Ammit 25, Kylin RTA,
W Akcji:
Nic a nic
Parowniki: Merlin RTA, OBS Engine Nano, Troll RTA, Serpent Alto, Ammit 25, Kylin RTA,
W Akcji:
Nic a nic